Actualitate

FOTO | Alegerile europarlamentare, subiect de dezbatere la Europe Direct

„VOTEAZĂ! Votul tău contează” este evenimentul de informare pe care Europe Direct, care are structură gazdă Camera de Comerț Industrie și Agricultură, l-a organizat joi, 8 februarie, la Colegiul Pedagogic „Spiru Haret” din Buzău.

El a fost organizat împreună cu rețeaua Building Europe with Local Councillors (BELC), reprezentată de consilierul local Cristina Iacob, în contextul anului 2024, anul alegerilor europarlamentare și s-a desfășurat în amfiteatrul Liceului Pedagogic Buzău. BELC, rețeaua europeană a consilierilor locali și regionali este o inițiativă condusă de instituțiile UE și adresată politicienilor de la nivel local sau regional care au un mandat politic la nivel regional sau local într-unul dintre statele membre ale UE.

Activitatea a fost o sesiune de informare pe tema alegerilor europarlamentare și s-a adresat elevilor care votează pentru prima dată și cadrelor didactice de la Colegiul Național „Spiru Haret” și de la Colegiul Național „Mihai Eminescu”.

Sesiunea de informare a conținut o prezentare a Europe Direct, privind misiunea, scopul și activitățile pe care le desfășoară acesta, dar și a instituțiilor europene, a semnificației alegerilor europarlamentare pentru înțelegerea mecanismului decizional la nivelul Uniunii Europene și prezentarea platformei „împreună-in.eu”.

Prezentările au fost susținute de reprezentanții Europe Direct, reprezentantul BELC, de cadre didactice ale Colegiului Național Pedagogic „Spiru C. Haret” și  Colegiului Național „Mihai Eminescu”, precum și de ambasadorii Parlamentului European.

Prezentările au fost urmate de o dezbatere a subiectelor concretizată într-un schimb de opinii constructiv, pentru participanții la eveniment.

Articole similare