Administrație

FOTO | Acțiune de donare de sânge la Consiliul Județean

Holul Sălii Mari a Consiliului Județean s-a transformat, luni dimineață, într-un veritabil centru de donare de sânge pentru angajații acestei instituții și ai celorlalte instituții subordonate, care s-au prezentat într-un număr impresionant pentru a încerca să dea o mână de ajutor buzoienilor care necesită terapie transfuzională.

Mai mult, în ziua Sfântului Nicolae și în întâmpinarea Sărbătorilor de iarnă, cei care au donat sânge au donat și bonurile valorice care le-au fost oferite în schimbul gestului lor, bonuri care vor ajunge la persoane vulnerabile din județ.

Președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, a precizat că această acțiune a fost organizată în urma numeroaselor solicitări ale angajaților instituției, dornici să ofere o șansă la viață celor aflați în suferință: ,,Este o mare sărbătoare astăzi; întâmplător avem și această acțiune, o acțiune prin care, practic, noi, oamenii, realizăm și încercăm să fim mai buni și să facem o bucurie și un dar pentru cei care sunt în suferință și au nevoie vitală de sânge. Mă bucur tare mult că această acțiune de donare de sânge nu a venit, practic, neapărat de la mine, ci de la o mare parte a angajaților, a colectivului din Consiliul Județean. Pe această cale vreau să le mulțumesc celor care donează astăzi, vreau să invit cât mai multă lume să facă acest gest nobil. Practic, prin acest gest mic pe care îl facem noi, astăzi, oferim o șansă enormă la viață pentru niște semeni ai noștri. Sunt ferm convins că acesta este un dar din suflet pentru aproapele nostru. Sper din tot sufletul ca gestul nostru de astăzi să poată aduce un licăr de speranță sau chiar viață”, a spus președintele Consiliului Județean Petre Emanoil Neagu.

La rândul său, directorul Centrului de Transfuzii Sanguine, biologul Adriana Crăciun, și-a exprimat speranța că gestul angajaților Consiliului Județean va fi un bun exemplu pentru ceilalți buzoieni: ,,O zi deosebit de frumoasă, astăzi, pentru Centrul de Transfuzii Buzău. Suntem onorați și încântați să ne găsim la Consiliul Județean, unde am fost solicitați de personalul acestei instituții, care a hotărât să dăruiască înainte de Sărbători o picătură de sânge, pentru a fi aproape de cei care se află în suferință. Considerăm că este un gest absolut onorant pentru acești oameni, sperăm să fie un exemplu pentru toți cetățenii județului. Sperăm să facem astfel sărbătorile comunității buzoiene cât mai liniștite și sperăm ca acest sânge care se donează astăzi să vină în ajutorul celor care, din nefericire, nu vor petrece sărbătorile acasă, alături de familie și vor fi, din nefericire, în spital”, a spus Adriana Crăciun.

Ea a precizat că în ultima perioadă numărul donatorilor a scăzut și a ținut să mulțumească celor care  și-au făcut un bun obicei din donarea de sânge: ,,În ultimul timp, numărul donatorilor a scăzut foarte mult, suntem obligați, într-un fel, să mergem și să găsim donatori în toate colțurile județului. Mulțumim foarte mult celor care au înțeles nevoia noastră de ajutor. Suntem astăzi la Consiliul Județean, mâine vom merge la Râmnicu Sărat, la o companie, după care, săptămâna viitoare vom fi iarăși la unitatea militară de la Boboc, al cărei personal este, o dată la trei luni, alături de noi. De asemenea, vom mai face campanii cu părintele Furtună de la Nehoiu. Mulțumim tuturor și îi asigurăm că suntem întotdeauna alături de pacienții care au nevoie de sânge. Să nu uităm că pacienții respectivi nu au zile libere, au nevoie de această terapie transfuzională pentru a supraviețui”, a mai spus directorul Centrului de Transfuzii Sanguine, biologul Adriana Crăciun.

Articole similare