Monden

Bianca Purcărea a devenit pasionată de „poveștile” clădirilor vechi

Printre concerte și postări prin care își ține fanii la curent cu noutățile muzicale, buzoianca Bianca Purcărea și-a găsit un nou hobby, acela de a umbla prin Capitală și a afla istoria imobilelor care au fost marcate de evenimentele vremurilor.

Buzoianca spune că și-a descoperit o nouă pasiune, „să umble brambura” prin București, fără o destinație anume, pentru că în ultimul timp nu o mai grăbește… nimic! Bianca Purcărea le-a transmis fanilor, prin intermediul rețelelor de socializare, că restricțiile pandemice i-au dat timp destul să se relaxeze și să aibă chef să se „holbeze” în intersecții, pur și simplu la clădirile din toate timpurile. „Îmi place mai nou să admir toate clădirile din intersecții, cu toate culorile și formele de putregai, care mai de care mai urâte și mai pline de povești, cu claxoane nervoase și ambulanțe care răsar amenințător de pe liniile de tramvai, cu oameni grăbiți care târăsc invariabil un câine în lesă ori un copil care nu înțelege ce e haosul ăsta colorat și de ce e atât de întuneric după masa de prânz. Niciodată n-aș fi crezut că o să fiu tocmai eu nebuna aia care se oprește pe trotuar să admire un felinar, un pervaz plin de mușcate (roșcate) sau o ușă de bloc interbelic, dar n-am ce să fac. Unde mai pui că par să trezească sentimente de tot soiul poveștile mele și asta o să fie și data viitoare combustibil virtual pentru alte destine imaginare pe stories”, le-a promis buzoianca fanilor săi.

Până la noi idei și povești, Bianca vizitase, în urmă cu câteva luni, Muzeul Național de Artă Contemporană din Capitală, și rămăsese cu un gust amar din cauza haosului ce trona acolo, fapt pentru care a și postat câteva gânduri dezamăgitoare pentru oricine va dori să viziteze acest imobil reprezentativ, ca să știe la ce să se aștepte. „Spre rușinea mea, abia acum am ajuns pentru prima oară la MNAC (Muzeul Național de Artă Contemporană, n.r.) și, implicit, în partea asta de curte a Casei Poporului. Tot pe-aici e și Senatul, pe dealul ăsta care tronează în centrul Bucureștiului, falnic și… mizerabil. Pur și simplu deplorabil, obraznic în bălării și-n mărăciniș și moloz și ceva ce pare să fi fost beton înaintea erei noastre. Pentru cine nu știe, zona asta centrală, cu Parcul Izvor, Casa Poporului, magazinul Unirea, ce-a mai rămas din Uranus și tot așa, au fost demult bijuteria arhitecturală absolută a Capitalei. O bună bucată era parte din cartierul evreiesc, o bună bucată era parte din Bucureștiul foarte vechi, cu niște comori incredibile, pe care denepomeniții dinaintea democrației au decis s-o radă, fără drept de apel, de pe fața pământului, că să facă o întindere rușinoasă semiverde, semilocuibilă, semioribilă. După cutremur, când marele conducător s-a speriat teribil de dezastru, a zis că vrea o casă mare, mare, pe care să n-o atingă nimic (cu accent pe MARE). Iar dealul ăsta, unde se află și Spitalul Brâncovenesc, de exemplu, a fost demolat în anii ’80, pentru că era, se pare, cel mai ferit de zguduială. Dar știți care-i, de fapt, problema mea? Nu ce s-a întâmplat înainte de ’89, ci faptul că, în 2021, senatorii vin cu maybachu’ pe moloz, cu priveliștea asta de un penibil incredibil și conduc țara asta-n bălării. Prin bălării o conduc și acolo o lasă. Adică… cum te simți să fii în funcția în care ești, să vii în locul ăsta de undeva, vezi orașul și priveliștea ta, la 10 metri în față, să fie asta? Vă rog eu mergeți la muzeu, mergeți măcar să îmi ziceți dacă și vouă vi se pare postapocaliptică imaginea sau eram eu doar supărată că mă băteau săndăluțele”, a încheiat cântăreața.

Reamintim că solista trupei Cobzality și unul dintre personajele principale ale musicalului de succes „Mamma Mia” a absolvit Colegiul B.P. Hasdeu în 2012. Încă de atunci, Bianca Purcărea era cunoscută în peisajul muzical național în urma participării la XFactor și, în 2010, pe scena de la Oslo, reprezentând România la Eurovision, cu Paula Seling și Ovi. Alături de soțul ei, Robert Magheti, buzoianca susține concerte cu bandul Cobzality, ultimul fiind chiar în București, pe 1 decembrie, în cartierul Timpuri Noi, ocazie cu care au și sărbătorit nouă ani de la lansarea acestei formule muzicale, în 2012.

 

 

Articole similare