vineri, 15 ianuarie 2021

FOTO | 6 motive pentru ca elevii buzoieni de clasa a VIII-a să aleagă profilul Industrie Alimentară la Liceului Tehnologic Meserii și Servicii

Peste o săptămână, absolvenții claselor a VIII-a vor completa opțiunile în fișele de înscriere la licee. Nevoia de forță de muncă și posibilitatea de a învăța rapid o meserie care să le permită să se angajeze pe un salariu bun sunt motive pentru elevii buzoieni să aleagă una dintre specializările Liceului Tehnologic Meserii și Servicii.

Oferta educațională a Liceului Tehnologic Meserii și Servicii Buzău pentru anul școlar 2020-2021 include și domeniul Industrie Alimentară, calificarea  profesională „Tehnician anlize produse alimentare”.

Ce înveți în cadrul acestei calificări?

 • Efectuezi analize ale materiilor prime și ale produselor finite din industria de morărit și panificație, din industria fermentativă, industria extractivă, precum și a cărnii, laptelui, legumelor și fructelor;
 • Asiguri starea de sănătate a consumatorilor prin aplicarea unui sistem de control al calității eficient, în conformitate cu standarde UE.

Iată motive pentru care elevii buzoieni pot alege profilul Industrie Alimentară la Liceului Tehnologic Meserii și Servicii:

 1. Practică la agenți economici de top

Pregătirea teoretică se realizează în laboratorul școlii dotat cu aparatură și echipamente moderne, iar pregătirea practică în cadru organizat la agenții economici de profil: SC Boromir SA, Soufllet Malț România și Ursus Breweries. Pe parcursul orelor de pregătire practică, elevii participă, alături de operatorii angajați, la conducerea procesului de producție și controlul de calitate pe fluxul tehnologic. Ei se fami­liarizează astfel cu tehnologii moderne și cu mediul de lucru din întreprindere.

 1. Burse

Ursus Breweries este unul din partenerii Liceului Tehnologic Meserii și Servicii Buzău pentru formarea profesională în industria alimentară a elevilor, în cadrul stagiilor de pregătire practică. În timpul efectuării practicii, elevii au primit echipament de lucru și de protecție, iar în ultimii doi ani școlari 11 elevi ai liceului au beneficiat de burse lunare în valoare de 200 lei.

 1. Profesori bine pregă­tiți

Profesionalismul, pregăti­rea, dar și înclinațiile vocaționale ale echipei de profesori care lucrează la Liceul Tehnologic Meserii și Servicii au făcut din acest liceu unul dintre cele mai bune pe acest profil  din județ. În ultimii ani, elevii de la Liceul Tehnologic Meserii și Servicii au ocupat cele mai înalte trepte ale podiumului la  olimpiadele naționale din aria curriculară  Tehnologii, domeniul Industrie alimentară.

Elevi cu care liceul se mândrește:

 • Ionuț Măraru – Premiul I, 2015 – Tehnician în industria alimentară;
 • Gheorghe Ionuț Ilie – Premiul II , 2015 – Tehnician analize produse alimentare;
 • Maria Daniela Enache –Premiul III, 2018 – Tehnician în industria alimentară;
 • Georgiana Luiza Lică – Mențiune, 2016 – Tehnician în industria alimentară;
 • Elena Marin – Mențiune, 2018 – Tehnician analize produse alimentare;
 • Sandală Elisabeta Neagu – Mențiune, 2019 – Tehnician analize produse alimentare.

4. Admiși la facultate fără examen

Rezultatele elevilor olimpici au fost răsplătite cu beneficii materiale dar și cu posibilitatea de a fi admiși, fără examen, la o facultate de profil din țară.

5.Firmă de exercițiu în liceu

În școală este înființată o  firmă de exercițiu FE BISCOTTO SRL, cu obiect de activitate principal „Fabricarea produselor de brutărie și a produselor făinoase”, un concept didactic, o imitație a unei situații profesionale reale. Prin firma de exercițiu elevii participă voluntar și motivat la propria formare. Sunt instruiți într-un cadru creativ și atractiv pentru a-și forma spiritul antreprenorial și să se adapteze la cerințele mediului de afaceri aflat într-o continuă schimbare.

 1. Se pot angaja într-un domeniu apreciat doar pe baza diplomei de absolvire

În cadrul acestui profil elevii vor descoperi treptat lumea în care își desfășoară activitatea o întreprindere de industrie alimentară precum și informațiile și cunoștințele necesare pentru a fi pregătiți să lucreze în domeniu. Diploma obținută la terminarea clasei a XII-a oferă multiple posibilități de a găsi loc de muncă într-un domeniu apreciat, cu salarii atractive precum și continuarea studiilor la un nivel superior.

loading...
error: Content is protected !!