miercuri, 08 iulie 2020

Centrul Antidrog Buzău îi invită pe copii la un concurs de fotografie

Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Buzău marchează vineri, împreună cu structurile similare din țară, Ziua Internațio­nală împotriva Consumului și Traficului Ilicit de Droguri. Ocazie cu care este lansat un concurs de fotografie tematică. Este vorba despre concursul lansat de Agenția Națională Antidrog (ANA) subsumat campaniei naționale media de prevenire a consumului noi substanțe psihoactive „FII LIBER!”.

În acest sens, în contextul pandemiei COVID-19, pentru a preveni răspândirea virusului și pentru a respecta măsurile de asigurare a distanțării sociale, concursul se va derula în mediul online, respectiv pe rețelele de socializare Facebook și Instagram. Reprezentanții CPECA Buzău transmit că  fotografiile trebuie să conțină imagini de promovare a alternativelor de viață sănătoasă, sport, natură, activități alături de prieteni și familie etc.

„Imaginile vor transmite mesaje pozitive și vor fi realizate special pentru acest eveniment, având ca element de individualizare, în conținutul lor, ca text scris, mesajul <Fii liber>”, explică reprezentanții CPECA Buzău.

Pentru că este un concurs la nivel național, se va des­fășura exclusiv pe pagina de Facebook a ANA, cu promovare și pe pagina oficială de Instagram, începând de vineri, 26 iunie 2020, până sâmbătă 27 iulie 2020, ora 10.00, iar jurizarea va avea loc în perioada 28 – 31 iulie 2020.

Lista câștigătorilor va fi postată pe site-ul ANA (www.ana.gov.ro) și pe paginile de Facebook și Instagram, în data de 3 august, urmând ca în perioada imediat următoare să se organizeze evenimentul de premiere. Vor fi premiate cele mai reprezentative trei fotografii, respectiv: premiul I – bicicletă, premiul al II-lea – trotinetă și premiul al III-lea – căști wireless, fiind acordate, totodată, și materiale promoționale ale campaniei.

Lucrările reprezentative ale copiilor vor fi promovate pe paginia de Facebook a Agenției Naționale Antidrog,  și a Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Buzău, după obținerea acordului de utilizare a fotografiilor.

„Prin derularea campaniei <FII LIBER!>, Agenția Națio­nală Antidrog își propune informarea, educarea și conștientizarea elevilor și studen­ților în legătură cu efectele și riscurile consumului de substanțe noi psihoactive, în ve­derea neînceperii și/sau evitării trecerii de la consumul ocazional sau recreațional, la consumul ­re­gulat la nivelul populației ge­nerale, precum și crearea unei rețele de suport comunitar, formate din cadre didactice, voluntari ANA, părinți și specialişti din cadrul instituțiilor publice sau organizațiilor neguvernamentale partenere”, transmit organizatorii concursului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!