ActualitateEducație

FOTO / 400 de copii, la activitățile organizate de militarii Garnizoanei Buzău

Peste 400 de elevi ai școlilor gimnaziale și ai liceelor buzoiene, împreună cu profesorii însoțitori au avut ocazia să viziteze Filiala Muzeului Militar Național din Buzău. Ei au trecut și pe la  standurile de prezentare de armament, tehnică şi echipamente din dotarea militarilor cu specialităţile comunicaţii şi informatică, informaţii militare şi forțe speciale, standul Biroului Informare și Recrutare, cât și Biserica militară „Pogorârea Duhului Sfânt”.

Activitatea a avut loc în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Forțelor Terestre, care se sărbătorește, în fiecare an la 23 aprilie, la praznicul Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, patronul spiritual al militarilor din Forțele Terestre. Ea a fost pusă la cale de militari din Garnizoana Buzău în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Buzău. Împreună au organizat o expoziție de de tehnică, armament și echipamente militare la sediul comandamentului Diviziei 2 Infanterie „Getica”.

„A fost o activitate interactivă unde elevii au putut afla despre evoluția structurilor militare din zona de sud a României, informații privind oferta educațională a sistemului militar de învățământ precum și impresiile elevilor, studenților și a militarilor care au ales deja să urmeze o carieră militară”, transmit organizatorii, care îi invită pe copii să participe și la alte activități pe care militarii le vor organiza pentru a le împărtăși din experiențele lor.

Articole similare