Actualitate

FOTO / 230 de copii cu „piciorușe goale”, beneficiari ai campaniei Asociației „Totul Va Fi Bine”

Aflată la început de drum, Asociația „Totul Va Fi Bine” a deschis, pe 12 noiembrie, sezonul campaniilor de iarnă, prin proiectul „Fii Bun de Crăciun”, spune Anca Șilcă, președintele acestei organizații neguvernamentale, care face un bilanț al proiectelor pe care le-a derulat până în acest moment. „Asociația <Totul Va Fi Bine> este proiectul meu de suflet, proiect la început de drum și care are ca scop îmbunătățirea calității vieții familiilor mai puțin norocoase din județul Buzău. Prin acest proiect mi-am propus ca, împreună cu oameni de bine, să construiesc o lume în care sute de copii au acces la aceleași drepturi, resurse, posibilități și vise ca prietenii și colegii lor”, spune aceasta.

Cine sunt „piciorușele goale”

„Pentru mulţi dintre noi este un lucru banal, însă pentru unii copii înseamnă mult. Când prima zăpadă te găsește cu picioarele goale, iar tu ești nevoit să mergi prin zăpadă în teniși, o pereche de şosete groase și o pereche de ghete devine motiv de mare bucurie. Cum iarna și-a intrat in drepturi, am identificat copii care aveau mare nevoie de ghetuțe călduroase și rezistente la apă și am declarat deschisă lista de înscrieri pentru ca oamenii de bine să-și aleagă <piciorușe goale> pe care să le încalțe, listă care o sa fie o tradiție pentru Asociație în fiecare an în preajma sărbătorilor. Am început prin a ruga timid, modest, dar având încredere în generozitatea oamenilor. Mare mi-a fost mirarea când am văzut câti  oamenil de bine doresc sa se alăture inițiativei mele. Cererile au depășit lista publicată inițial și astfel a trebuit să suplimenteze numărul copiilor, fapt care m-a bucurat enorm!”, spune Anca Șilcă.

„Piciorușele goale”, beneficiarii campaniei, au fost, conform Ancăi Șilcă, „copiii drăgălași ai Buzăului, pe care-i vedeți in postările Asociației și nu numai. Am avut cadouri care au depășit granițele județului și au ajuns la o familie cu patru copii  din Brașov, la o familie cu trei copii din Fagăraș – unde avem proiectul meu special <Totul Va Fi Bine, Ianis>, pe care l-am preluat în Săptămâna Internațională a Generozității și pentru care trebuie sa strângem peste 40.000 euro -, dar și la 11 copii eminenți ai unei familii din Tulcea. Pentru că mi-am dorit să ofer copiilor o experiență unică până acum – pentru ei fiind o obișnuință să poarte haine și încălțări folosite – am stabilit ca toate obiectele din cadou să fie noi; am avut numai cadouri consistente, toate pachetele conținând ghetuțe, hăinuțe, accesorii, jucării și, bineînțeles, dulciuri”, spune președintele Asociației „Totul Va Fi Bine”.

Anca Șilcă spune că povestea a avut mare succes, iar pachetele au ajuns la nu mai puțin de 230 de copii, iar familiile acestora au primit și cele necesare mesei din ziua de Crăciun.

„Le mulțumesc pe această cale tuturor celor care au ales să se implice personal și sa aleagă un cadou, celor care nu le-a permis timpul și au donat in contul Asociației, celor care  au răspândit vestea prietenilor și cunoscuților – am primit, astfel, cadouri din Timișoara, București și Covasna -, celor care mi-au sărit în ajutor și au distribuit parte din cadouri. Vă mulțumesc fiecăruia în parte și vă garantez că gesturile vostre au adus o mare bucurie în multe suflete și case!”, mai spune Anca Șilcă.

Alături de Anca Șilcă, președintele asociației, Oana Leonte este una dintre persoanele care a avut inițiativa de a promova această asociație, de a fi alături și de a-i ajuta pe cei care au nevoie. Răspunsul său a fost unul afirmativ de la început și a reușit să aducă bucuria în sufletele celor care în nevoie. „Faptele bune se fac în liniște, nu la vedere, dar acești copii au nevoie de noi. Nu este atât de greu să rupem din timpul nostru <prețios> pentru a oferi un zâmbet unor copii. Este o mare bucurie să văd zâmbetele unor copii care știu să aprecieze un lucru mărunt. Nu uitați niciodată să dăruiți și să zâmbiți, poate fi o mare lecție de viață!”, spune, la rândul ei, Oana Leonte.

Asociația „Totul Va Fi Bine” este deschisă oricărei propuneri de parteneriat, colaborare sau iniţiativă care vine din partea persoanelor fizice și a companiilor interesate de implicarea în proiecte privind responsabilitatea socială dedicate copiilor.

Un comentariu

  1. Va mulțumesc pentru publicarea articolului! Sărbători cu bine și un an nou cu bucurii!

Articole similare