ActualitateCultură

FOTO / „2032 Smart Family”, regizat de buzoianca Marina Hanganu, selectat la Festivalul National de Teatru

Spectacolul „2032 SMART-FAMILY”, de Mariana Hanganu și Ianca Trifan, a fost selectat pentru Festivalul National de Teatru, secțiunea „Instalații performative, creații online și VR”.

Spectacolul telematic „2032 SMART-FAMILY” se va juca simultan în România și Italia, cu actori și public în ambele țări. Actorii din cele două spații interacționează în timp real prin video-conferință pe ecrane mari de proiecție. Distribuția va fi româno-italiană și este compusă din Aura Călărașu  (apreciată și în rolul mamei nevăzătoare Maria din serialul „Vlad”), Smaranda Găbudeanu (actrița care îl controlează live pe Ogmios Z42),  Monica Buzoianu, Francesca Fatichenti și Giovanni Longhin.

„2023 Smart-Family” este  teatru telematic de Marina Hanganu și Bianca Trifan, regia Marina Hanganu și Camilla Brison, regia video Armine Vosganian, scenografia Andreea Diana Nistor și Greta Gasparini, costumele Marilena Montini și Andreea Diana Nistor, multimedia, platformă de comunicare, design și mecanică robot, animație 3D Ygreq Interactive, muzică și sound design Andrei Petrache, light design Costel Baciu și Marco Grisa.

Marina Hanganu

Producători: Teatrul „George Ciprian” Buzău și Industria Scenica Vimodrone, Milano, Italia, în parteneriat cu UCAM Universidad Católica San Antonio de Murcia, Spania și Industria Scenica Vimodrone, Milano, Italia. Spectacolul face parte din proiectul „Tele-Encounters: Beyond the Human”, co-finanțat prin programul Europa Creativă al Uniunii Europene.

Festivalul Național de Teatru este produs de Asociația UNITER – Uniunea Teatrală din România, coproducător: PRIMĂRIA MUNICIPIULUI BUCUREȘTI prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București,FNT, este un proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii. Partener: Institutul Cultural Român.

Echipa curatorială a FNT 2022, formată din Mihaela Michailov, Oana Cristea Grigorescu, Călin Ciobotari, a selectat pentru această ediție exclusiv spectacole produse în stagiunea trecută, 2021-2022. În intervalul 1 iunie – 1 septembrie 2022, a vizionat peste 100 de spectacole din întreaga țară, fizic și online, propuse de teatre de stat și independente, cărora li s-au adaugat spectacole internaționale. UNITER a invitat teatrele să trimită câte două propuneri spre vizionare (depășite ca număr în unele cazuri). Desigur, au intrat în atenția echipei curatoriale și spectacolele vizionate de fiecare curator de-a lungul stagiunii trecute, chiar dacă nu au fost propuse de teatre.

Festivalul Național de Teatru este produs de Asociația UNITER – Uniunea Teatrală din România.

Articole similare