sâmbătă, 08 august 2020

„Fotbalul donează viaţă!”, o campanie umanitară de donare de sânge lansată la nivelul Asociaţiei Judeţene de Fotbal

Directorul Comisiei Teh­nice din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, Mihai Stoichiţă, a donat sânge marţi, 10 decembrie, la Centrul de Transfuzii Buzău, în cadrul campaniei lansate de vi­cepreşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Adrian

Petre, campania fiind intitulată „FOTBALUL DONEAZĂ VIAŢĂ!”. Acesta, care este şi preşedintele Asociaţiei Ju­deţene de Fotbal, i-a mulţumit acestuia pentru exemplul dat: „Evenimentul se bucură şi de prezenţa d-lui Mihai Stoichiţă, directorul Comisiei Tehnice din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, căruia îi mulţumesc pentru încre­derea acordată, şi pentru că s-a implicat personal în campania noastră”.

Campania lui Adrian Petre vine într-un moment în care Centrul de Transfuzii se confruntă cu un deficit de sânge, numărul donatorilor şi în special al celor fidelizaţi fiind în continuă descreştere. „Am gândit această campanie pentru a reduce deficitul de sânge din spitale. Din cauza deficitului de sânge foarte mulţi pacienţi rămân internaţi, în aşteptarea tratamentului de care au nevoie. Totodată, numeroase intervenţii chirurgicale sunt amânate, prelungindu-se astfel starea de rău a pacienţilor. Am speranţa ca în urma acestei campanii cât mai mulţi pacienţi să se întoarcă mai repede acasa pentru a petrece sărbătorile împreună cu familia”, explică vicepreşedintele Adrian Petre demersul său în care au fost implicaţi sportivii buzoieni. Preşedintele AJF Adrian Petre îi îndeamnă pe toţi buzoienii să doneze sânge pentru a veni în sprijinul semenilor lor pentru că Centrul de Transfuzii asigură tot ceea ce este necesar pentru ca donarea de sânge să se facă în condiţiile cele mai bune. „Profit de această ocazie pentru a-i îndemna public pe toţi cetăţenii să doneze sânge. Donând sânge, donăm viaţă. Mizând pe puterea exemplului, sperăm ca oamenii să conştientizeze importanţa donării, importanţa implicării civice, rezultând într-o creştere a numărului de donatori. Demersul nostru nu ar fi fost posibil fără sprijinul personalului Centrului de Transfuzii Buzău, care ne-a asigurat că procesul de re­coltare va decurge în cele mai bune condiţii”, a mai spus acesta.

Campania de donare de sânge lansată  de Adrian Petre marţi, 10 decembrie va continua şi în zilele de 11 şi 12 decembrie, şi a fost popularizată de acesta pe pagina de socializare  a AJF: „În zilele de 10, 11, 12 decembrie, împreună cu Asociaţia Judeţeană de Fotbal Buzău, am programat o amplă campanie de donare de sânge, pentru care se vor mobiliza aproximativ 300 de persoane, oameni ai fotbalului buzoian, dar şi iubitori ai fenomenului fotbalistic”.

loading...
error: Content is protected !!