vineri, 16 aprilie 2021

Fostul senator de Buzău Teodorovici a renunțat la cariera de bugetar: a intrat într-o afacere cu porci

Fostul ministru de Finanțe social-democrat Eugen Teodorovici, ex-senator de Buzău în legislatura 2012-2016, a preluat jumă­tate din acțiunile unei firme specializate în creșterea porcilor, după ce a renunțat la postul „câștigat prin concurs” la Curtea de Conturi, după cum relevă datele profit.ro, citate de ,,Adevărul”.

Eugen Teodorovici anun­țase în luna ianuarie că a preluat postul de auditor la Curtea de Conturi, câștigat prin concurs în 2010, și că acesta i-a fost rezervat pe toată perioada în care a ocupat funcții publice. În februarie, fostul ministru a devenit trezorier al Federației Române de Rugby, iar în luna martie a confirmat pentru G4Media că a părăsit Curtea de Conturi pentru a se axa pe activități din mediul privat, manifestându-și totodată dorința de a reveni în Partidul Social Democrat, partid din care a fost nevoit să demisioneze pentru a putea fi auditor la Curtea de Conturi.

Potrivit datelor obți­nute de profit.ro din portalul termene.ro, Teodorovici a preluat recent 50% din capitalul companiei Agro Suin Factory SRL, actualmente Green Agra SRL, firmă ce are ca obiect principal de activitate creșterea porcinelor. Green Agra SRL, firma la care a devenit asociat Teodorovici, a fost înființată în urmă cu trei ani sub denumirea Agro Suin Factory SRL și nu a avut activitate în 2018 și 2019.

Celălalt asociat al Green Agra SRL, totodată administrator și fondator al firmei, este Dumitru Mitel Burculescu. Acesta mai controlează, cu 83% din capital, producătorul de lactate Tatcom Invest SRL, un business cu afaceri anuale de peste 22 milioane lei și profit net de 1,15 milioane lei în 2019. Tatcom Invest deține o fabrică de profil în comuna Berca și are puncte de lucru și în localitățile Ciolpani și Roșu din Ilfov. Același Dumitru Burculescu deține și conduce integral și firma BCM Best Fruct Grup SRL, căreia în 2019 i s-a aprobat un PUZ pentru construirea unui centru de colectare a laptelui în comuna Padina, Buzău. El este președintele și unul dintre administratorii Cooperativei Agricole Integrate ,,Țara Mea” din Vaslui, care, conform prezentării proprii, a fost înființată pentru ca membrii săi să își poată desface marfa în marile lanțuri de retail modern.

Potrivit ultimei sale declarații de avere depuse în calitate de director de audit la Curtea de Conturi, Teodorovici a obținut, în anul 2020, venituri din închirierea a două imobile, în sumă totală de peste 27.000 euro, respectiv circa 2.250 euro pe lună. Fostul ministru de Finanțe deține în total trei case de locuit și un apartament în București, plus patru terenuri intravilane, din care trei în București și unul în Otopeni.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...