Politic

Fosta șefă pe municipiu a progresiștilor, din lacul USR în puțul PNL?

Zi de 13, cum scrie la carte, pentru USR Buzău. Joia trecută, 13 ianuarie, președintele organizației municipale a Uniunii Salvați România, Denisa Çoban, a părăsit forma­țiunea condusă la Buzău de Mihai Răvan Moraru și s-a înscris în Partidul Național Liberal.

„PNL Buzău mai câș­tigă un om de valoare în echipă! Președintele Organizației Municipale a USR Buzău, Denisa Alina Çoban a devenit, în această seară, membru PNL Buzău. Denisa Çoban este un om valoros, muncitor, un plus pentru echipa PNL Buzău, care ne va ajuta să construim frumos viitorul Buzăului. Un om care de­monstrează că se poate, este un om care se integrează perfect în echipa PNL Buzău”, se arată într-un comunicat de presă al Secretariatului General al organizației județene liberale. Organizație care, conform aceleiași surse, și-a deschis ușile pentru noi membri: „Filiala PNL Buzău are porțile deschise oricând pentru oricine își dorește să se alăture echipei active, tinere, dornice să construiască pentru Buzău”.

Cooptarea Denisei Ço­ban în structura organizatorică girată de senatorul Vlad Pufu a fost salutată, conform sursei citate, de președintele organizației județene a Partidului Național Liberal, deputa­tul Gabriel Avrămescu: „Așa cum am spus încă de la preluarea mandatului de președinte, noul PNL Buzău își va deschide por­țile pentru toți cei care gândesc la fel și își doresc să ni se alăture în proiectul <Dezvoltăm Buzăul>. Îi urez bun venit și îi mul­țumesc Denisei Çoban că a ales să se alăture echipei PNL Buzău”.

La rândul său, preșe­­din­tele organizației municipale PNL Buzău, senatorul Vlad Pufu, are numai cuvinte de laudă la adresa noii achiziții politice: „Mă bucur să primesc în organizația municipală profesioniști în activitatea de partid, buni organizatori și oameni care au demonstrat întâi pe forțele proprii, oameni care cred în valorile de dreapta”.

Fără îndoială, plecarea Denisei Çoban din fruntea organizației municipale a Uniunii Salvați România este o lovitură puternică pentru formațiunea politică în fruntea căreia se află, la Buzău, Mihai Răzvan Mo­raru. Care, de altfel, îi datorează, în mare măsură, poziția pe care o ocupă în prezent, fostei șefe de la municipiu, a cărei organizație a votat, în proporție de sută la sută, în favoarea lui Moraru, la alegerile interne de după fuziunea dintre Partidul Libertății, Unității și Solidarității (PLUS) din rândurile căruia provin cei doi, cu Uniunea Salvați România.

Cum a apărut fractura

Dacă, o bună bucată de timp, relațiile dintre Denisa Çoban și restul conducerii județene a PLUS, și, ulterior, a USR, au fost dintre cele mai cordiale, acestea   s-au răcit în mod spectaculos în ultima perioadă, mai precis în momentul în care conducerea USR Buzău a decis, fără a avea o explicație logică – ci doar dorința de a face opoziție cu orice preț -, să se opună refe­rendumului organizat la inițiativa primarului Constantin Toma privind unirea municipiului Buzău cu comuna Țintești. Chiar dacă nu s-a exprimat decât în interiorul partidului, fosta șefă pe municipiu a susținut că inițiativa primarului de Buzău trebuie sprijinită.

De asemenea, Denisa Çoban s-a opus dorinței conducerii județene a partidului de a-i exclude pe deputatul Emanuel Ungureanu și pe consilierul local Petrică Cîrstea, pentru atitudinea pro-referendum pe care au avut-o. Aceasta a sesizat că motivul în cauză este doar un pretext pentru a se finaliza niște răfuieli personale, dat fiind că ambii provin din vechiul partid Uniunea Salvați România, iar condu­cerea organizației județene provine din fostul PLUS.

Mai mult, fosta pre­ședintă a organizației municipale USR s-a exprimat vehement împotriva mușa­malizării acuzațiilor de fraudă electorală în timpul alegerilor pentru desem­narea liderului național al partidului rezultat din fuziunea USR-PLUS care au planat asupra conducerii organizației județene.

Ce se va întâmpla în PNL

Cu siguranță, nici în PNL poziția Denisei Çoban nu va fi una foarte comodă, în ciuda declarațiilor de lună de miere pe care le-au făcut președinții organizațiilor liberale județeană și municipală. Și aceasta pentru că atitudinea liberalilor buzoieni în ceea ce privește opoziția la inițiativele administrației locale sunt de aceeași factură. Ba chiar, mai virulente, dat fiind că vocile liberalilor buzoieni sunt mai autoritare, fiind purtate de doi parlamentari.

Așa că nu este exclus ca nu peste mult timp Denisa Çoban să intre în conflict de idei și cu echipa de conducere a partidului în care s-a înscris, pe exact aceeași temă: opoziție de dragul opoziției, fără argumente credibile.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker