Administrație

A fost semnat protocolul pentru construirea unui pasaj pe DN 10, la Vernești

Etapă importantă bifată de autorități în cadrul proiectului de investiții „Creșterea siguranței rutiere pe DN 10 – Varianta de ocolire Vernești”, pentru a elimina cozile formate în preajma căii ferate de la Vernești. Astăzi a fost semnat protocolul pentru construirea unui pasaj pe DN10, între Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Consiliul Județean Buzău și Primăria Vernești. Urmează studiul de fezabilitate, care va stabili locul ideal unde va fi amplasat pasajul. Construcția va avea 120 metri, iar costurile, ce se ridică la 20 milioane de lei, vor fi suportate din Planul Național de Redresare și Reziliență. Viitoarea variantă ocolitoare va avea o lungime de 6,2 km și va include mai multe sensuri giratorii la intersecțiile cu drumurile județene 205, 178 și 100H, precum și un pod peste râul Nișcov.

„A fost semnat astăzi (23 mai, n.r.) al 70-lea protocol între CNAIR și autoritățile locale. Continuăm cooperarea pentru dezvoltarea infrastructurii prin protocolul semnat astăzi cu Consiliul Județean Buzău și Primăria Vernești, pentru construcția unui pasaj pe DN10. Scopul investiției – în valoare de aproximativ 20 de milioane de lei (finanțată prin PNRR) -, este eliminarea unor puncte periculoase la trecerile la nivel cu calea ferată. Pasajul va avea aproximativ 120 de metri, iar prin Studiul de Fezabilitate se va stabili amplasamentul optim. Potrivit calendarului de derulare estimat, Studiul de Fezabilitate trebuie elaborat până în vara anului viitor, iar construcția trebuie finalizată până la sfârșitul anului 2025”, anunță ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

2 Comentarii

  1. Tractoristul de Nastase ajuns primar are terenurile pe unde trece varianta … normal… ce e de mirare

  2. Normal …. Pe acolo sunt terenurile lui Nastase și vor exploda prețurile … bani irosiți …tot un tractorist rămâne ptr comunitate …

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker