Actualitate

A fost lansată campania de prevenire a traficului de minori „Siguranța ta nu e o joacă!” 

De astăzi,  Agenția  Națională împotriva Traficului de Persoane, Compania Națională desfășoară campania de prevenire „Siguranța ta nu e o joacă!”, pe care o va derula până anul viitor, în luna februarie. Ea are drept scop prevenirea traficului de minori și a pornografiei infantile, prin îmbunătățirea nivelului de informare și conștientizare cu privire la aceste forme grave de abuz.

Activitățile de implementare a campaniei vor fi derulate atât în mediul urban, cât și în rural, și se vor adresa minorilor, în scopul reducerii vulnerabilității acestora, precum și tuturor  persoanelor adulte, responsabile pentru siguranța și protejarea drepturilor copiilor.

În cadrul campaniei vor avea loc întâlniri directe cu copiii în unitățile de învățământ din întreaga țară pentru a le fi prezentate informații preventive, precum și pentru a le fi oferite materiale educaționale. Copiii vor afla că pot suna gratuit la Telefonul Copilului 116 111, linia europeană de asistenţă pentru copii, gestionată în România de Asociaţia Telefonul Copilului, vor putea scrie la [email protected] și pe platforma online a organizatiei https://www.116111.ro/, pentru a beneficia de servicii de consiliere specializată. De asemenea, pentru sesizarea unor posibilie cazuri de trafic de minori, poate fi utilizată linia Telverde 0800 800 678, oferită gratuit de ANITP.

„Este important să reținem faptul că până să ajungă la dimensiunea infracțională, elementele incipiente ale traficului pornesc din interiorul altor realități și dimensiuni sociale, de la nivelul comunităților, unde cresc, se dezvoltă organic, iar apoi evoluează în organisme ale criminalității organizate, alimentate cu banii clienților care plătesc exploatarea, abuzul, amenințarea, constrângerea, privarea de libertate a victimelor. De aceea, suntem pe deplin convinși că siguranța minorilor nu este atributul exclusiv al instituțiilor și organizațiilor de profil, ci trebuie să reprezinte frontul comun al diferiților actori sociali, mediul privat, respectiv al unei mase critice de cetățeni conștienți și solidari”, spun reprezentanții Agenției  Naționale împotriva Traficului de Persoane. Mai multe informații se pot obține  AICI sau la telefon: 021 311 89 82 / 021 313 31 00.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker