Actualitate

Seminar pentru prezentarea ofertei educaționale organizat de Liceul Tehnic Buzău

Liceul Tehnic Buzău, școală europeană și școală afiliată UNESCO, organizează marți, 7 martie,  ora 10.30, un seminar de informare și promovare a  învățământului profesional și tehnic/ învățământ profesional –dual,  eveniment educațional aflat la ediția a  V-a. Obiectivele acestui eveniment pe care doresc să le atingă organizatorii, respectiv conducerea liceului, le constituie prezentarea ofertei educaționale și a facilităților oferite de învățământul profesional-dual.

Seminarul este organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Buzău, Inspectoratul Școlar Județean Buzău și Centrul Județean de Asistență și Resurse Educaționale.

 Care este planul de școlarizare în anul următor al Liceului Tehnic Buzău

Planul de școlarizare propus de Liceul Tehnic Buzău pentru anul școlar 2023-2024 cuprinde cinci clase cu 120 elevi la liceu zi din care: ​COMERȚ/ Tehnician în activități de comerț – o clasă,​ECONOMIC/ Tehnician în activități economice – o clasă, ​TURISM ȘI ALIMENTAȚIE/ Tehnician în activități de turism – o clasă (Intensiv limba engleză), ​PROTECȚIA MEDIULUI/ Tehnician ecolog și protecția calității mediului -o clasă și ​ELECTRONICĂ AUTOMATIZĂRI/ Tehnician operator roboți industriali – o clasă (Intensiv limba engleză).

La învățământ profesional dual vor fi 6 grupe  cu 70 locuri din care: 12 locuri pentru „​Bucătar”, 11 locuri pentru „​Ospătar (chelner) vânzător în unități de alimentație”, 10 locuri „​Frigotehnist” și tot atâtea locuri pentru „Electromecanic utilaje și instalații industriale”. La acestea se adaugă 15 locuri pentru „Mecanic” și 12 locuri pentru „​Tinichigiu-vopsitor auto”. ​Învățământul profesional cuprinde o grupă de 12 locuri pentru „​Comerciant vânzător”.

Liceul Tehnic are ofertă și pentru învățământ seral clasele V-XIII, dar și pentru învățământ postliceal, unde se vor forma două clase, cu 56 locuri în total pentru „​Asistent manager” și „​Tehnician transporturi interne și internaționale”.

„Liceul Tehnic Buzău răspunde astfel solicitării celor 20 operatori economici parteneri diversificându-și oferta educațională cu încă 7 specializări noi”, transmite conducerea liceului.

Potrivit aceleiași surse, oferta educațională a Liceului Tehnic Buzău include o bază materială modernă la standarde europene (laboratoare noi de gastronomie, electronică, mecanic auto, protecția mediului, laboratoare SMART de realitate virtuală) dar și asigurarea facilităților gratuite de cazare, masă și transport local pentru toți elevii de la învățământ dual.

„Liceul Tehnic Buzău este recunoscut pe plan local și național prin calitatea stagiilor de pregătire practică în Portugalia: 2.440.000 euro accesați, 775 elevi care au efectuat stagii în străinătate, punând la dispoziție alte 600 locuri pentru proiecte de practică în Portugalia în perioada următoare”, transmite directorul adjunct al liceului, Robert Harabagiu.

Evenimentul se va desfășura în sistem hibrid, atât fizic, cât și on-line.

Articole similare