Actualitate

Fost comandant al Diviziei 2 „Getica”: „Suntem pregătiți să folosim toată puterea militară pentru a apăra teritoriul României”

Adjunctul șefului de Stat Major al Armatei Române, generalul Gheorghiță Vlad, fost comandant al Diviziei 2 „Getica”, susține că, dacă este nevoie, România este „pregătită să folosească toată apărarea militară” pentru a apăra teritoriul țării în fața pericolului rusesc.

Afirmațiile au fost făcute într-un interviu acordat presei suedeze. Potrivit Știrilor PRO TV, Gheorghiță Vlad a precizat că forțele armate române au mutat sute de soldați și echipamente suplimentare în partea de nord a Dobrogei, în apropiere de granița cu Ucraina. De asemenea, generalul român a declarat că partea română s-a consultat în mod constant cu aliații din NATO și „este dispusă să găsească o soluție pentru a rezista în fața agresiunii rusești”: „Am decis să desfășurăm aproximativ 600 de soldați pentru a ne întări linia de apărare aici, în partea de nord a Dobrogei. De asemenea, am instalat câteva radare, avem apărarea noastră activată și, de asemenea, am avut multe discuții cu partenerii și aliații noștri. Vom găsi o soluție pentru a rezista în fața agresiunii Rusiei (…) În funcție de nivelul de amenințare, suntem pregătiți să folosim toată puterea militară pentru a apăra teritoriul României”, a declarat generalul Gheorghiță Vlad.

Articole similare