Sport

Foresta sau Ceahlăul? Echipele buzoiene nu pot decide asupra „răului mai mic”

Foresta Suceava, primul loc în Seria 1, este sigură de cel puțin poziția a 2-a la finalul play-off-ului, având zece puncte avans față de poziția a 3-a, CSM Bacău. Echipa pregătită de Dorin Goian are 51 de puncte, iar pe 2 în serie se clasează, în acest moment, CSM Ceahlăul, cu 45 de puncte.

La prima vedere, echipa antrenată de fostul internațional român, despre care se spune că ar fi refuzat pe FCSB în acest sezon, pare clubul de evitat la baraj. Lideri incontestabili, cel puțin până în pauza de iarnă, sucevenii nu au reușit să câștige cu CSM Bacău, 0-0 pe teren propriu, dar numărul de etape rămas face imposibil un declin mai mare de o poziție, astfel că Foresta are matematic prezența la baraj asigurată. Cu un joc contant bun în ultimele două sezoane, și cu un lot foarte echilibrat, sucevenii ar fi de evitat, cel puțin prin ochiul chibiților, la baraj. De asemenea, publicul ar putea constitui un atu pentru trupa lui Goian, Suceava având o asistență de peste 2.000 de oameni la meciurile de pe teren propriu.

Despre vicelidera din seria întâi se poate spune că traversează o perioadă de reformare, după venirea pe banca tehnică a lui Cristi Pustai. Odată cu experimentatul tehnician, la echipă au venit jucători care pot face diferența, mai ales în meciurile cu miză, precum Neicuțescu sau Patrick Petre.

În luptă pentru al doilea loc eligibil, când mai sunt nouă puncte puse în joc, în Seria 1 se luptă toate celelalte trei echipe, CSM Ceahlăul, CSM Bacău și Bucovina Rădăuți. Totuși, cel puțin după evoluțiile din minitetur, Ceahlăul pare echipa cu cele mai mari șanse de a termina pe locul secund.

Și la Piatra Neamț asistența joacă un rol important, la ultima partidă de pe teren propriu a elevilor lui Cristi Pustai asistând 2.500 de spectatori. Public care a încurajat echipa pe tot parcursul meciului.

Meciurile barajului se vor desfășura în sistem tur-retur, iar prima gazdă va fi echipa clasată pe locul 1 în seria sa. Ulterior, în finalele pentru promovarea în Liga 2 se vor întâlni B1 vs. B2, B3 vs. B4 și așa mai departe. Vor rezulta, așadar, cinci meciuri, iar învingătoarele vor urca în divizia secundă. În finale, gazda meciului tur va fi decisă prin tragere la sorți.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker