vineri, 26 februarie 2021

,,Fond de burse” pentru copiii buzoieni talentați din familii sărace

Fundația Comunitară Buzău este interesată să descopere  elevii  talentați, cu abilități deosebite, care au excelat în anumite domenii și care provin din medii defavorizate, pe care să-i sprijine printr-o bursă pentru ca aceștia să continue pregătirea, astfel încât toate calitățile lor, pasiunile, reușitele să fie transformate, în timp, într-o viitoare profesie. Prin aceasta, Fundația Comunitară încearcă să sprijine atât copilul valoros, cât și comunitatea din care acesta face parte, prin exemplul de reușită pe care acesta îl poate da. Pentru că nu are instrumentele necesare ­des­coperirii  tuturor acestor elevi de excepție cu șanse reduse de a-și valorifica potențialul, Fundația Comunitară lansează un apel către organizațiile neguvernamentale buzoiene cu activitate în domeniul educației să se implice în acest demers pe care l-a denumit generic „Fondul de burse”. Concret, la această dată, Fundația Comunitară se află în stadiul de a identifica organizații non-profit din județul Buzău active în domeniul educației  care își doresc să fie parteneri în procesul de implementare al fondului de burse, pentru a identifica și susține împreună elevi/studenți cu rezultate bune la învăță­tură, ce au o pasiune sau un talent într-o anumită direcție, dar care, din cauza resurselor limitate, sunt în pericol de încetinire a procesului de învățare ori de pierdere a potențialului.

Cum face Fundația Comunitară Buzău acest lucru, explică reprezentantul ei, Narcisa Dumitru:

„În momentul acesta am lansat apelul de proiecte cu finanțare. Ne interesează asociațiile locale, ONG-urile din județul Buzău care se pot înscrie conform ghidurilor de finanțare (https://www.fundatiacomunitarabuzau.ro/ce-facem/fondul-de-burse). Proiectul lor trebuie să fie pentru atragerea de burse  pentru copii talentați din comunitatea  din care provin. Sumele pe care le acordăm pe proiect pot fi diferite. Noi am menționat că  oferim burse de până în cinci mii de lei de elev, dar avem și o excepție dacă situația va fi de așa natură și apare un caz  care are un talent deosebit și are nevoie de o susținere mai mare. După ce se termină înscrierile, facem cunoscute poveștile copiilor și facem apel către toată lumea: aceștia sunt copiii geniali de la noi din Buzău care au nevoie de sprijin și, apoi, va urma o sesiune de strângere de fonduri”.

Bursa va însemna susținere pentru copilul care are nevoie de bani pentru a ajunge la un concurs, la o olimpiadă, la pregătire la pian, la un curs, etc. și acel talent îl poate duce către o performanță specială. În cheltuielile ­eligibile sunt menționate și sume de bani, spre ­exemplu, pentru transportul copilului către școala unde se pregătește.

Fundația Comunitară Buzău împuternicește, astfel, ONG-urile locale active în domeniul educației să ofere oportunitatea tinerilor cu o situație financiară precară și să devină o componentă activă a comunității în care trăiesc. Acest lucru se va realiza prin oferirea unei finanțări nerambursabile către ONG-ul partener care se va finaliza printr-un sprijin financiar către beneficiarul final. ,,De asemenea, ne dorim că aducem o contribuție reală în creșterea capacităților organizaționale ale partenerilor prin oferirea de suport și training de specialitate în domenii pliate pe nevoile partenerilor. În acest sens, vom organiza întâlniri cu partenerii pentru identificarea nevoilor și așteptărilor lor. Fundația Comunitară Buzău  le va oferi ONG-urile partenere selectate acces gratuit la sesiuni de formare pentru membrii lor, în funcție de nevoi”, spun reprezetanții Fundației Comunitare.

Data limită pentru trimiterea aplicațiilor de către ONG-uri este 15 martie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!