Sport

Fluierături, huiduieli și aplauze ironice

S-a plecat mai devreme de la stadion, la meciul de sâmbătă

Că publicul buzoian este unul exigent, e un fapt deja cunoscut, nemulțumirile acestuia fiind exprimate des, mai ales în ultimii ani. Sâmbătă însă, spectatorii au avut toate motivele să-și admonesteze favoriții, jocul acestora fiind de-a dreptul ridicol, într-o partidă contra unei alte pretendente la Superligă.

Fluierăturile s-au auzit încă de prin minutul 20, ce-i drept destul de răzleț. Nerăbdători, buzoienii au început să taxeze pasele în spate ale gazdelor, procedeu repetat de prea multe ori chiar și pentru cel mai răbdător dintre fani. Pe fondul apatiei celor de la Gloria, a venit golul oaspeților. Pashov a ratat respingerea, după o centrare care nu anunța mai nimic. Neinformat, bulgarul nu a lăsat mingea să iasă în out de poartă, deviind-o cu mâna. Gestul, unul de începător, a fost trecut cu vederea inițial de către Cătălin Buși, dar, la intervenția fotbaliștilor din Pitești, acesta s-a consultat cu asistentul și a arătat punctul cu var. Angelov a transformat cu emoții, după ce Greab ghicise colțul. Imediat, Prepeliță l-a și înlocuit pe fundașul bulgar, pe teren intrând Pârvulescu.

Până la pauză, spectatorii au taxat orice stângăcie a băieților de la Buzău. S-a și aplaudat, însă, la cele câteva lovituri de colț obținute de Gloria, puținele momente în care s-a sperat în egalare.

La reluare, jocul Buzăului a fost mediocru. Probabil, cea mai proastă repriză din era Prepeliță. Partitura de atac a fost în două note, cu baloane lungi pe vârfuri sau centrări care nu și-au găsit ținta. A fost un singur șut de la distanță aproape de cadrul porții, expediat de Brâncoveanu, tânărul introdus după pauză. „Vrem banii înapoi!”, „Ia-o-n traistă!” sau „La muncă!”, au fost doar câteva dintre vorbele de duh care s-au auzit din tribune, la adresa jucătorilor. La un moment dat, pasele în spate ale glorioșilor au fost în mod ironic însoțite de urale și aplauze.

S-a strigat și demisia pentru antrenorul Andrei Prepeliță, iar pe final publicul a început să plece din tribune, după ce arbitrul a dat un nou penalty pentru CFC Argeș. Patapis l-a lovit pe Tofan în careu, iar Bogdan Rusu a făcut 2-0 în minutul 89 tot de la punctul cu var.

  • Gloria Buzău: Greab – Pashov (Sg. Pîrvulescu 34′), Dobrosavlevici, Patapis, Ferraresso – Pervan (Diogo Izata 46′), Cr. Dumitru, I. Șerban, cpt. (Mihaiu 57′), Mat. Tănasă (Brîncoveanu 57′) – Val. Dumitrache (Radic 57′), Chică-Roșă;
  • Rezerve neutilizate: Haymamba – Golan, Trebotic, Wiktorski;
  • Antrenor: Andrei Prepeliță.

După înfrângerea de sâmbătă, Gloria e pe 5, cu aceleași 18 puncte, la egalitate cu Dumbrăvița. Fotbalul prestat, unul care ar fi trebuit îmbunătățit în răgazul de două săptămâni cauzat de meciurile internaționale, ridică foarte multe semne de întrebare.

Un comentariu

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker