Administrație

Five O’Clock  pe Valea Buzăului, de Sărbători!

Ordonanţa austerităţii obligă autorităţile publice din teritoriu să renunţe la varianta organizării de concerte de 1 Decembrie sau de sfârşit de an, la care erau invitate vedete din showbiz-ul autohton; în schimb, acestea vor acorda atenţie mai mare elementului cultural local, în principal pe zona păstrării tradiţiilor şi a menţinerii cântecelor şi dansurilor populare între preocupările generaţiilor tinere.

Într-un astfel de context, două dintre administraţiile publice de pe Valea Buzăului anunţă organizarea unor adevărate serbări folclorice, cu angrenarea strictă a resurselor locale. Este vorba despre oraşul Nehoiu, unde zona de atracţie va fi Casa de Cultură „George Băiculescu”, şi comuna Siriu, unde evenimentele culturale vor fi organizate la Căminul Cultural.

În ultimii ani, comuna Siriu, supranumită în lumea agroturismului „Mica Elveţie”, îşi realimentează identitatea spirituală tocmai din zona folclorului, în localitate activând în prezent două ansambluri de dansuri populare, reprezentante a două generaţii: Ansamblul de dansuri populare „Siriaşul” şi Ansamblul de dansuri populare „Mugurii Siriaşului”. Administraţia locală organizează, în a treia zi de decembrie, un spectacol care va da startul Sărbătorilor de Iarnă, la Căminul Cultural unde, în afară de evoluţiile dansatorilor, pe scenă vor urca mai mulţi solişti vocali consideraţi „zestre” a Căminului Cultural.

În ceea ce priveşte oraşul Nehoiu, Ziua Naţională va fi celebrată în cadrul unui simpozion, „1 Decembrie ne e Unirea şi strălucirea României Mari”, cu depunerea de coroane, expoziţie tematică şi un program artistic. Un moment special, gândit sub sintagma „Unire din Iubire” va fi rezervat celebrării nunţilor de aur pentru 12 cupluri, alături de o aniversare la 100 de ani!

Şi la Nehoiu, ca şi la Siriu, chiar dacă evenimentele sunt organizate în zile diferite – 1 decembrie, respectiv 3 decembrie, autorităţile locale vor oferi locuitorilor un „Decembrie feeric”, cu focuri de artificii, dulciuri pentru copii şi băuturi calde de sezon!

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker