Administrație

FOTO / Firme de salubritate, luate la întrebări de Garda de Mediu

Garda de Mediu nu iartă pe nimeni, iar acțiunile de verificare a agenților economici din județ continuă. De data aceasta, a venit rândul operatorilor care efectuează activități de colectare, reciclare și valorificare a deșeurilor din județ, care au fost atent cercetați cu privire la modul de desfășurare a acestor acțiuni.

Neregulile constatate au fost destule și au vizat depozitarea necorespunzătoare sau transportul inadecvat al deșeurilor, precum și lipsa documentației justificative a acestora. Bilanțul inspecției Gărzii de Mediu vorbește de la sine: 13 agenți economici verificați și 12 sancțiuni contravenționale date, a căror valoare ajunge la 115.000 lei, precum și obligativitatea de a remedia neregulile găsite.

„Comisari din cadrul G.N.M.-C.J. Buzău au participat, împreună cu reprezentanți din cadrul A.P.M. Buzău și I.S.U. Buzău, în baza Protocolului încheiat între instituții, la efectuarea unor inspecții la operatorii economici care desfășoară activități de colectare, reciclare, prelucrare, valorificare/depozitare deșeuri, pe raza județului Buzău. Astfel, acțiunea a demarat în data de 11.07.2022, iar până în data de 25.07.2022 au fost efectuate acțiuni de verificare a respectării condițiilor legale impuse prin actele de reglementare, la 13 agenți economici.  Au fost constatate încălcări ale legislației de mediu în vigoare, cu privire la depozitări necorespunzătoare a deșeurilor reciclabile/menajere, cât și a întocmirii documentelor justificative prevăzute de legislația de mediu, cu privire la evidența deșeurilor, cât și a efectuării transportului de deșeuri pe drumurile publice.  Au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale, amenzi în valoare de  115.000 lei, totodată impunându-se măsuri de remediere a deficiențelor constatate”, se arată într-un comunicat al Gărzii de Mediu Buzău.

Articole similare