Sport

Unde le vedem la TV pe Gloria şi pe HC Buzău în noul sezon

Patru televiziuni interesate de drepturile TV pentru handbalul românesc

Federaţia Română de Handbal a scos la vânzare drepturile TV pentru următoarele patru sezoane. Oferta a fost împărţită în trei pachete, pe care FRH speră să obţină aproximativ 700.000 de euro pe sezon.

Federaţia a publicat pe site-ul său oferta de participare pentru achiziţionarea drepturilor TV. Televiziunile interesate au putut ridica până vineri, 29 iulie, de la sediul Federaţiei, caietul de sarcini, iar pe 1 august conducerea forului de specialitate va deschide plicurile cu ofertele primite. Pe 4 august, FRH va anunţa cine va transmite la televizor şi online handbalul românesc până în 2026. Drepturile cesionate de Federaţie sunt împărţite în trei pachete, iar televiziunile vor face ofertă pentru cel dorit. Preşedintele Constantin Din a testat piaţa şi, după ce a dorit într-o primă fază un milion de euro pentru tot handbalul, crede că prin această licitaţie poate obţine 700.000 de euro pe sezon.

DigiSport, Prima Sport, TVR şi ProTV/Pro Arena sunt televiziunile interesate să transmită handbalul românesc. Ultimul contract pe care l-a avut FRH pentru drepturile TV a fost în valoare de 400.000 euro, meciurile fiind transmise de TVR. Televiziunea publică difuza între două şi patru meciuri pe etapă. Surse din piaţă au declarat acum pentru gsp.ro că televiziunile de sport şi-ar dori să transmită meciurile echipelor de top, Rapid, CSM Bucureşti şi Dinamo, dar şi ale naţionalelor de seniori şi senioare. Din cauza audienţelor mici înregistrate de partidele transmise de TVR în sezonul trecut, care au culminat cu un rating de 0.3 la finala campionatului dintre SCM Rm. Vâlcea şi Rapid, ceea ce înseamnă aproximativ 40.000 de telespectatori, televiziunile private nu pot transmite meciuri care nu fac audienţă, din cauza costurilor mari de producţie.

Gloria şi HC Buzău, vizibile sezonul trecut

Ambele echipe buzoiene s-au numărat sezonul trecut printre echipele cu destul de multă vizibilitate la TVR, cu un mic plus pentru fetele de la Gloria. Astfel, în ediţia precedentă a Ligii Naţionale, Gloria a putut fi urmărită la TV de şase ori, mai exact în partidele tur-retur cu Rapid, CSM Bucureşti şi SCM Rm. Vâlcea. Dubla băieţilor de la HC Buzău cu Dobrogea Sud Constanţa a fost preferata TVR, în rest echipa buzoiană s-a mai văzut la TV în deplasările de la Steaua, Focşani şi Dinamo.  În actualul sezon, cele două echipe buzoiene ar putea fi urmărite la TV chiar din start: Gloria cu Rapid, în etapa a 2-a şi HC Buzău cu Dinamo, în prima etapă!

Articole similare