Actualitate

Finanțări nerambursabile în valoare de 300.000 de euro în  programul Comunitățile Pădurii de Mâine

Organizațiile neguvernamentale buzoiene sunt invitate  de Fundația Pădurea de Mâine să se înscrie cu  proiecte  în vederea obținerii de finanțări nerambursabile în cadrul programului Comunitățile Pădurii de Mâine. Pentru acest an, bugetul alocat este de 300.000 de euro, iar granturile pot ajunge la 30.000 de euro pentru un proiect. Proiectele pot fi depuse până pe 31 martie.

Aceasta este  a doua ediție a programului de granturi Comunitățile Pădurii de Mâine și debutează cu câteva noutăți. Una dintre ele este o nouă direcție de acțiune eligibilă pentru finanțare și includerea institutelor de cercetare în domeniul silviculturii printre potențialii beneficiari.

Programul urmărește să stimuleze dezvoltarea durabilă a comunităților care depind de pădure din România. „În viziunea noastră, cele mai sănătoase păduri sunt gestionate de comunități prospere, în pas cu noile tehnologii din domeniul silviculturii și protecției mediului,” explică Mihail Caradaică, directorul executiv al Fundației Pădurea de Mâine.

„Aceste granturi sunt un stimulent important pentru ca actorii comunitari – ONG-uri, instituții, întreprinderi sociale și așa mai departe – să realizeze că soluțiile cu impact real pot fi găsite în fiecare comunitate și pot fi puse rapid la treabă”, mai spune acesta.

Buzăul se află printre județele care are proiecte contractate la runda de finanțare din 2022. Anul trecut valoarea totală a proiectelor a depășit 1.821.775 de lei; proiectele admise anul trecut sunt în prezent în faze de implementare în județele Argeș, Bacău, Brașov, Buzău, Harghita și Satu-Mare.

„În 2022 am primit propuneri foarte interesante, bine structurate și susținute cu imaginație și inventivitate. Avem proiecte de educație, de economie socială, de amenajări care pun în valoare pădurile comunitare și serviciile pe care acestea le oferă și, bineînțeles, împăduriri și reîmpăduriri,” spune Mihail Caradaică.

Finanțări între 3.000 și 30.000 de euro

Bugetul alocat pentru anul 2023 este de 300.000 de Euro, iar proiectele individuale pot primi finanțări între 3.000 și 30.000 de Euro. Cofinanțarea proiectelor asigurată de beneficiari se punctează suplimentar, dar nu este obligatorie.

Evaluarea proiectelor va fi făcută de evaluatori profesioniști și independenți, conform strategiei programului și codului de conduită.

Mai multe informații pot fi obținute dub Ghidul Solicitantului, iar modelul cererii de finanțare este disponibil pe site-ul Fundației Pădurea de Mâine, la adresa www.padureademaine.ro/comunitati. Directorul executiv al Fundației și managerul de proiect vor oferi mai multe detalii și vor răspunde la întrebări într-un webinar Zoom ce va avea loc pe data de 14 martie, ora 19.00.

Articole similare