Administrație

FOTO / Politicieni britanici, în vizită la Buzău

Primarul Constantin Toma a primit vizita a doi politicieni britanici importanți, respectiv, Chris Barton, comisar pentru Export al Majestății Sale Regele Charles al III-lea al Marii Britanii, și Andrew Noble, Ambasadorul Marii Britanii la București. Alături de primarul Toma au fost și ministrul Culturii, senatorul de Buzău Lucian Romașcanu, senatorul Ștefan-Radu Oprea, viceprimarul Oana Matache și arhitectul-șef al municipiului, Raluca Bobescu.

Discuțiile dintre cele două părți s-au axat pe situația economică și socială a Buzăului, dar și pe planurile de dezvoltare ambițioase ale autorităților locale, astfel încât orașul să devină cât mai atractiv și mai competitiv. Delegația a mers în vizită la două companii importante care activează pe piața buzoiană, Ursus Breweries și Hoeganaes Corporation.

„Vizita are loc pentru a sprijini investitorii britanici din municipiul și județul Buzău, astăzi (3 martie, n.r.), urmând să vizităm două mari companii, Ursus și Hoeganaes. Înalții oaspeți britanici ne-au felicitat pentru rezultatele obținute și pentru multele inovații și investiții pe care le-am promovat pentru a ne atinge viziunea de dezvoltare a orașului, respectiv «Buzău, oraș magnet până în 2030» (…) A început să se vorbească bine de Buzău, la nivel național și internațional și acest lucru ne dă o motivație în plus de a continua munca începută!”, a transmis primarul Toma.

Ministrul Lucian Romașcanu, care este și președintele organizației județene a Partidului Social Liberal, a transmis că vizita a reprezentat o ocazie de neratat pentru a prezenta oportunitățile oferite de mediul de afaceri de la Buzău investitorilor străini: „Deschiderea României, a Buzăului, pentru investițiile străine este un fapt, iar prezența distinșilor invitați ne-a oferit prilejul de a prezenta oportunitățile pe care le oferim companiilor care doresc să fie parte a mediului local de afaceri. 11.5 miliarde de euro investiții străine directe în România în 2022 este o dovadă a celor afirmate mai sus. După discuțiile oficiale am petrecut o seară plăcută împreună cu reprezentanții investitorilor britanici în Buzău”.

Articole similare