Economic

Filtrele de apă în aparatele frigorifice Samsung: Importanța lor și înlocuirii acestora

Aparatele frigorifice Samsung sunt unele dintre cele mai populare aparate frigorifice din întreaga lume, fiind apreciate pentru performanțele lor remarcabile. Unele modele au integrat un dozator de gheață și apă, facilitând accesul rapid la apă curată, proaspătă și filtrată. Parcurge acest articol și află cât de importante sunt filtrele de apă în frigiderele Samsung și de ce este obligatoriu să le înlocuiești la timp!

Importanța filtrelor de apă în aparatele frigorifice Samsung

Filtrele de apă din aparatele frigorifice Samsung au un rol indispensabil în menținerea calității apei pe care o consumăm. Deși există o gamă largă de modele de frigidere Samsung, cele cu dozator de gheață și apă necesită un filtru de apă care trebuie schimbat periodic. Iată de ce este important să-l înlocuiești la sfârșitul perioadei sale de viață!

Apă proaspătă, filtrată, la îndemână

Când vine vorba de calitatea apei pe care o consumăm, frigiderele Samsung Side by Side sau French Door cu dozator de gheață și apă sunt un partener de încredere. Acestea sunt dotate cu un sistem avansat de filtrare a apei, care garantează reducerea contaminanților și oferă o apă proaspătă, filtrată.

Economisește mai mult, pentru tine și pentru mediu

Apa filtrată, cu gust proaspăt și la îndemână, poate reduce semnificativ cheltuielile pe care le ai cu apa îmbuteliată. Este o alternativă convenabilă și eficientă, care te ajută să economisești bani, oferindu-ți în același timp și confortul de a avea întotdeauna apă proaspătă disponibilă.

În plus, prin reducerea consumului de apă îmbuteliată, poți reduce și numărul de sticle de plastic care ajung la deșeu. Potrivit unui studiu recent, o persoană folosește în medie 156 de sticle de plastic pe an. Așadar, reducerea consumului de apă îmbuteliată poate ajuta și la diminuarea acestei probleme. [1]

Reducerea contaminanților

Printre cei mai comuni poluanți chimici ai apei sunt:

 • mercurul;
 • plumbul;
 • nitriții și nitrații;
 • fosfații;
 • amoniul;
 • pesticidele;
 • hidrogenul sulfurat.

Însă, acești contaminanți pot fi extrași din apă chiar la tine acasă! Filtrul de apă din aparatul frigorific joacă un rol crucial în acest sens, folosind doar blocuri de carbon de înaltă calitate pentru a elimina peste 99% dintre numeroșii contaminanți care pot apărea în apa de la robinet. Mai mult decât atât, aceste filtre sunt special concepute pentru a elimina gustul și mirosul neplăcut de clor, un dezinfectant frecvent utilizat la nivel municipal în tratarea apei.

Performanță certificată

Filtrele de apă Samsung sunt testate și certificate de NSF International, o organizație neguvernamentală, non-profit, care se dedică sănătății publice, siguranței și protecției mediului. NSF International este o autoritate recunoscută la nivel global, certificarea sa fiind considerată, în întreaga lume, ca o garanție a siguranței.

Cât de des trebuie schimbat filtrul de apă la un frigider Samsung?

Filtrul de apă are un indicator de culoare care semnalează atunci când trebuie schimbat. În momentul instalării, acest indicator este de culoare albastră, dar după aproximativ 5 luni de utilizare, culoarea se schimbă în mov. După 6 luni de utilizare, indicatorul devine roșu, semn clar că este timpul pentru înlocuirea filtrului. Totuși, această perioadă poate varia în funcție de cât de des folosești dozatorul de gheață și apă, dar și de calitatea apei pe care trebuie să o filtreze.

După înlocuirea filtrului de apă, este necesar să resetezi programul filtrului. Astfel, apasă butonul Ice Type/Filter Change timp de 3 secunde. Resetarea programului filtrului asigură funcționarea corectă a sistemului de filtrare și permite monitorizarea eficientă a duratei de viață a noului filtru de apă.

Înlocuirea filtrului intern de apă

În primul rând, trebuie să menționăm că frigiderele Samsung sunt proiectate să funcționeze numai cu filtre de apă Samsung. Este important să nu utilizezi mărci generice de filtre de apă în frigiderul tău Samsung, pentru a reduce riscul de pagube. Filtrele neaprobate pot provoca scurgeri și pot afecta funcționarea frigiderului, ducând chiar la electrocutare.

Indicatorul luminos roșu se va aprinde chiar înainte de terminarea capacității filtrului curent, oferindu-ți timp suficient pentru a face rost de un filtru nou. Dacă schimbi la timp filtrul, frigiderul îți va oferi apa cea mai proaspătă și cea mai curată.

Înlocuirea filtrului intern se face urmând câțiva pași simpli:

 1. Rotește filtrul de apă la 90 de grade, în sens antiorar.
 2. Trage filtrul de apă din carcasa acestuia.
 3. Introdu noul filtru de apă în carcasa filtrului și rotește-l la 90˚, în sens orar.
 4. În final, apasă butonul „Lighting/°C↔°F (3 sec)” timp de circa 3 secunde pentru a reseta filtrul de apă.

După înlocuirea filtrului de apă, pot apărea câteva probleme temporare, cum ar fi un jet scurt de apă din dozator sau scurgeri de apă în partea de jos a frigiderului. Aceste probleme nu sunt de durată și nu ar trebui să afecteze funcționalitatea produsului.

Așadar, înlocuirea filtrelor de apă în aparatele frigorifice Samsung este deosebit de importantă pentru a te bucura de o apă proaspătă, filtrată, chiar de la tine acasă. Înainte să achiziționezi un filtru nou, asigură-te că știi numărul de serie al aparatului, astfel încât să-l alegi pe cel corespunzător. Toate frigiderele Samsung sunt prevăzute cu etichete situate în două zone exterioare ale frigiderului: pe partea frontală după deschiderea ușii din stângă sus sau pe partea din stânga jos. În cazul în care întâmpini dificultăți, poți găsi o listă cu filtrele disponibile contactând centrul de service pentru clienți.

Surse

[1] Buggy, Quench. “How Many Plastic Water Bottles Are Used Each Year? – Quench Buggy.” Quench Buggy, 13 July 2023, quenchbuggy.com/how-many-plastic-water-bottles-are-used-each-year/. Accessed 11 Dec. 2023.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker