Cultură

Festivalul „Buzăul lui Marghiloman” se încheie sâmbătă cu un nou concert de excepție

Festivalul ”Buzăul lui Marghiloman” și-a deschis pentru prima dată porțile în data de 30 iunie cu un concert marca Vama, un concert care i-a bucurat pe buzoienii veniți la festival într-un număr foarte mare. Timp de o lună, grădina Vilei Albatros a găzduit evenimente culturale diverse, organizatorii reușind din nou să pună Buzăul pe harta festivalurilor din România.

Rând pe rând, buzoienii s-au bucurat de Vama, The Mono Jacks, Om la Lună, Byron, Arată Artă Band & Alex Ștefănescu, Trupa Fără Zahăr, Alexandru Nagy, Grațiela Solomon,  Karina Uță, Samuel Adeguzel, Raluca Jercea; au urmărit filme de artă ale unor regizori precum Francis Ford Coppola, Sergio Leone,Woody Allen, Charlie Chaplin, Liviu Ciulei și Lucian Pintilie. De asemenea, buzoienii au râs alături de trupele de teatru de improvizație prezente în festival: Urban Impro,Triton și Iele, singura trupă de teatru de improvizație exclusiv feminină din România. Acum, după cele patru săpămâni de evenimente spectaculoase, organizatorii se pregătesc să tragă cortina peste festival, cu speranța că buzoienii vor fi prezenți și la ediția de anul viitor, care promite o ofertă artistică cel puțin la fel de atractivă ca cea de anul acesta. Ultima săptămână a festivalului a început, ca de fiecare dată, în grădina cu filme de Artă și continuă cu un spectacol de teatru de improvizație alături de Backstage Boys vineri, 27 august începând cu orele 20.00.

Sâmbătă, în încheiere, echipa artistică Arată Artă prezintă spectacolul „Manifestul unei generații”, în regia artistică a lui Mircea Anghel și cea muzicală a Dorei Gaitanovici, începând cu ora 18.30, urmând ca de la 20.30 buzoienii să cânte alături de Mădălina Pavăl & live orchestra. „Vă așteptăm în număr cât mai mare să strigăm Adio, deci pe curând!”, este mesajul transmis de organizatori.

Articole similare