Sport

FC Buzău pregătește play-off-ul cu amicale în Republica Moldova și Ungaria

FC Buzău nu vrea să lase nimic la voia întâmplării, iar calificarea în play-off, de care buzoienii sunt atât de aproape, va fi pregătită în pauza de iarnă în cele mai mici detalii. În programul stabilit de staff-ul tehnic sunt prevăzute mai multe stagii de pregătire, dar și un interesant ,,pachet” de meciuri de verificare. Imediat după reluarea antrenamentelor, echipa buzoiană va pleca într-un prim cantonament la Sărata Monteoru, pre­gătirile urmând să se mute apoi în Republica Moldova. În ultima parte a perioadei de pregătire, Cristi Pustai își va duce jucătorii într-un alt cantonament, la Băile Felix. În Republica Moldova, FC Buzău ar urma să susțină cel puțin două meciuri amicale, certe fiind cele cu prim divizionarele de peste Prut Zimbru Chiși­nău și Milsami Orhei. Din cantonamentul de la Băile Felix, buzoienii vor trece granița în Ungaria, unde este stabilit deja un amical împotriva prim divizionarei maghiare Debrecen. ,,Vom începe pregătirile acasă, la Monteoru, vom avea ceva meciuri amicale. Cred că, mai mult ca sigur, vom avea meciuri a­micale la Chișinău, cu Zimbru și cu Milsami Orhei, iar apoi vom merge într-un stagiu de pregătire la Băile Felix, unde vom încerca să jucăm cu echipe din Ungaria și România. Vom merge și la Debrecen, unde sunt condiții bune de antrenamente și de meci”, a anunțat team-managerul lui FC Buzău, Marin Mitran, la Metropola TV.

Puține transferuri și numai de calitate

FC Buzău va miza pentru ultima parte a sezonului re­gulat și, mai mult ca sigur, pentru play-off, pe omoge­ni­tate, astfel că nu vor fi făcute foarte multe transferuri în această iarnă. Accentul va fi pus pe calitate, și nu pe cantitate. ,,Încă lucrăm la anumite aspecte, unde putem să ne întărim, vedem ce putem face. Nu vom face prea multe schimbări, pentru că omogenitatea echipei e mai importantă decât să aducem mulți jucători. Ne axăm pe doi-trei jucători, două-trei poziții, vom încerca să susținem atacul, ceva la mijloc și cam asta va fi. Am găsit atacanții, lucrăm și în timpul campionatului la analize. Pe lângă munca organizatorică, mai selectăm și pe timpul campionatului. Degeaba aduci jucători care nu au jucat de un an de zile, deși au valoare. Lupta pentru play-off nu este foarte simplă, pentru că lucrurile sunt complicate pentru noi. Câteva echipe sunt aproape de noi, de play-off, și sunt mari șanse se treacă în față dacă nu suntem atenți. Nu suntem liniștiți. Suntem pe loc de play-off, dar până vom fi siguri de poziție mai e. Am făcut câteva rezultate de egalitate și asta  ne-a cam încurcat, dar acesta e sportul, competitivitatea, fotbalul. Trebuie să muncim și să credem în ceea ce facem”, a mai spus team-managerul Buzăului, Marin Mitran.

Înaintea ultimelor trei etape ale sezonului regulat, FC Buzău ocupă locul 5, cu 28 de puncte, la egalitate cu Steaua, locul 6 și cu un avans de numai două puncte față de poziția a 7-a, prima sub play-off, ocupată de Csikszereda Miercurea Ciuc.

Articole similare