Sport

FC Buzău, locul 4 în Campionatul Național de minifotbal

Prestație remarcabilă a echipei FC Buzău la tur­neul final al Campionatului Național de minifotbal, competiție care s-a disputat în perioada 2-4 iulie la Rm. Vâlcea. Echipa buzoiană a terminat turneul final pe locul patru, fiind învinsă în finala mică. Trupa condusă de Ștefan Leu a fost însă foarte aproape de medalii, greșelile individuale, dar și ghinionul fiind adversari în plus pentru buzoieni și în semifinală, și în finala mică.

Primul pas: calificarea din grupe

FC Buzău a reușit să termine pe primul loc grupa din care a făcut parte. Debutul a fost perfect, 6-0 cu AC Luciano Arad, echipă care avea să termine pe locul secund în grupă. A urmat meciul cu campioana en-titre și deținătoarea Supercupei – Nova Vita Tg. Mureș, formație antrenată de selecționerul naționalei de minifotbal și din care fac parte și trei internațio­nali. Alin Iacob a deschis scorul, iar avantajul s-a păstrat până la pauză. Ardelenii au reușit, pe final, să restabilească egalitatea și să ducă meciul la loviturile de departajare. Bogdan Scarlat a fost singurul care a ratat din seria de câte trei de fiecare echipă, iar buzoienii, conform regulamentului, au rămas doar cu un punct. În ultimul meci din grupă, FC Buzău a câștigat în fața ultimei clasate, MFC Ploiești, cu scorul de 3-2, golurile formației buzoiene fiind marcate de Andrei Goicea, Gabriel Bobe și Alin Bălan.

Bobe, decisiv în sferturi

Primul loc în grupă, cu șapte puncte, FC Buzău s-a calificat în sferturile de finală ale turneului final, unde au dat peste timi­șorenii de la Glisando. Echipa buzoiană a condus la pauză (2-1), grație reușitelor lui Florin Cazan și Gabriel Bobe. Repriza secundă a început cu două goluri, în tot atâtea minute. Timișorenii au restabilit egalitatea și, imediat, Gabriel Bobe și-a readus echipa în avantaj, 3-2, scor care a rămas neschimbat până la final, iar FC Buzău s-a calificat în semifinalele competiției. În penultimul act, adversară a fost Chedra Tax Ploiești. Buzoienii au condus în două rânduri prin golurile marcate de Florin Cazan și Georgian Bălan, dar ploieș­tenii au întors soarta ­me­ciu­lui, iar FC Buzău a prins doar finala mică. În meciul pentru locurile 3-4, Bobe și Compania au întâlnit-o pe Golden Boys Bacău. Nici de data aceasta șansa n-a fost de partea Buzăului care, după ce a egalat prin Gabriel Bobe, a primit și golul al doilea. Totuși, buzoienii au avut șansa să ducă partida la executarea loviturilor de departajare însă, în cele două minute de prelungire, chiar și în inferioritate numerică, au ­tri­mis de două ori balonul în bară.  Campioană națională a devenit AEK Oradea, învingătoare în finală, scor 2-0, în fața celor de la Chedra Taxi Bacău.

Lot FC Buzău: Cosmin Andrei, Gabriel Bobe, Florin Cazan, Daniel Pote­rașu, Andrei Goicea, Alin Iacob, Ștefan Leu, Daniel Mihalcea, Cristian Oprea, Mădălin Pușcă, Alin Rădulescu, Bogdan Scarlat, Ionuț Simion, Cătălin Vasilescu. Antrenor: Ștefan Leu

Articole similare