Sport

FC Buzău, duel cu aer vintage!

CSC Șelimbăr – FC Buzău, duminică, de la 11.30, pe Digi Sport 1, Telekom Sport 1 și Look Sport

Nume nou, ca adversar, încărcat de istorie, pe harta fotbalului românesc la nivelul eșalonului secund, pentru FC Buzău. Duminică, de la 11.30, echipa buzoiană o va întâlni pe nou promovata CSC Șelimbăr, pe stadionul din Avrig, un meci care poate securiza și mai mult poziția de play-off ocupată în acest moment de formația din Crâng, cu șase etape înaintea finalului sezonului regulat. Victoria ar fi foarte importantă, cu atât mai mult cu cât principalele urmăritoare ale Buzăului, Metaloglobus și Unirea Slobozia vor sta față în față, sâmbătă, pe terenul acesteia din urmă.

,,Cu cât se apropie linia aceasta care desparte echipele, grupa promovării și grupa retrogradării, punctele se obțin foarte greu, meciurile devin și mai grele, dar și mai importante. Ne apropiem de final, suntem la 25 de puncte, ne apropiem de acea barieră de 30, dacă reușim să o facem în acest an calendaristic ar fi extraordinar, de aceea are o importanță deosebită meciul de la Șelimbăr. Apoi mai e important să păstrăm distanța de locul 7, să ne consolidăm locul 5. E importanța oricărui meci, e un meci unde ne prezentăm și unde ne dorim să obținem cât mai multe puncte, să câștigăm. Până la urmă, când e pe teren, toată lumea își dorește să câștige”, a dec­la­rat antrenorul Buzăului, Cristi Pustai, înaintea partidei de la Avrig.

Liga a 2-a – Etapa a 14-a

 • Petrolul Ploiești – Concordia Chiajna – joi

Sâmbătă, 20 noiembrie, ora 11.00:

 • Dunărea Călărași – Viitorul Tg. Jiu
 • Dacia Brăila – Csiks­zereda Miercurea Ciuc
 • Unirea Slobozia – ­Me­taloglobus București
 • Ripensia Timișoara – Politehnica Iași
 • Unirea Dej – Unirea Constanța

Sâmbătă, 20 noiembrie, ora 12.30:

 • FC Brașov – Politehnica Timișoara (TV)

Duminică, 21 noiembrie, ora 11.30:

 • CSC Șelimbăr – FC Buzău (TV)

Duminică, 21 noiembrie, ora 14.00:

 • Astra Giurgiu – Hermannstadt (TV)

Marți, 23 noiembrie, ora 17.00:

 • Steaua București – Universitatea Cluj (TV)

Clasament

 1. PETROLUL 36 p.
 2. U Cluj 30 p.
 3. Chiajna 30 p.
 4. Hermannstadt 28 p.
 5. FC Buzău 25 p.
 6. Steaua 25 p.
 7. Metaloglobus 21 p.
 8. Slobozia 19 p.
 9. Csikszereda 19 p.
 10. Poli Iași 18 p.
 11. Șelimbăr 18
 12. Ripensia 17 p.
 13. Unirea Dej 15 p.
 14. Viitorul Tg. Jiu 14 p.
 15. Timișoara 11 p.
 16. FC Brașov 9 p.
 17. Constanța 7 p.
 18. Călărași 3 p.
 19. Astra 2 p.
 20. Dacia Brăila 2 p.

Șelimbăr, contre cu Digi Sport: ,,Rupți în fund!”

Oficialii nou-promovatei în Liga a 2-a CS Comunal Șelimbăr s-au aflat, de curând, într-un mic război cu una dintre televiziunile dețină­toare de drepturi TV, Digi Sport. Șelimbărenii s-au simțit jigniți de afirmațiile comentatorului Ioan Viorel în meciul cu Petrolul, pierdut cu 0-3 pe ,,Ilie Oană”, care a spus, după ce Petrolul a marcat go­lul trei, că echipa ­si­biană este ,,ruptă-n fund”.

,,Clubul Sportiv Comunal 1599 Șelimbăr își manifestă deza­măgirea cu privire la modul în care comentatorul celor de la Digi Sport a tratat echipa noastră la meciul cu Petrolul Ploiești, mai exact de modul în care domnul Ioan Viorel a jignit membrii clubului, familiile acestora și pe toți oamenii din frumoasa noastră comună. Comentariul lipsit de informații concrete al domnului Ioan Viorel începe imediat după debutul partidei, când acesta a demonstrat că nu și-a făcut temele, numind în repetate rânduri CSC 1599 Șelimbăr, Viitorul Șelimbăr, cu toate că echipa nu mai poartă acest nume din vară! Greșelile la adresa șelimbărului au continuat pe tot parcursul meciului, de la explicațiile privind înființarea echipei, precum și locația de disputare a meciurilor de acasă, demonstrând din nou că Ioan Viorel a fost total nepregătit, însă asta nu ne-a deranjat foarte tare. Totul a depășit orice limită când Ioan Viorel a spus imediat după marcarea golului trei că ,,este ruptă-n fund cum se spune pe românește, Șelimbăr”, jig­nind o întreagă comunitate și aducând, în același timp, ­pre­judicii majore de imagine echipei noastre. În urma afirmațiilor făcute public pe postul Digi Sport, conducerea clubului șelimbărean intenționeză să acționeze în instanță, atât postul de televi­ziune, cât și pe comentatorul Ioan Viorel, întrucât jignirile aduse la adresa întregii suflări din comunitatea Șelimbăr au creat un real prejudiciu de imagine clubului nostru, dar și localității noastre! Suntem un club tânăr, la început de drum, un club unde se muncește și se pun pasiune și sentimente, unde imaginea noastră este una curată, fiind, poate, unul dintre singurele cluburi de fotbal din România unde transparența și corectitudinea sunt recunoscute de FRF și de oamenii de fotbal, iar cuvintele mizerabile rostite de Ioan Viorel nu își au locul, ținând cont de ceea ce clubul nostru încearcă sa dezvolte!”

Altfel, Șelimbărul este un punct de referință în istoria României. Aici, pe 28 octombrie 1599 a avut loc bătălia între oastea țării Românești, condusă de Mihai Viteazu, și oastea ­Tran­si­l­vaniei, condusă de cardinalul Andrei Báthory. Bătălia s-a terminat cu victoria clară a armatei condusă de Mihai Viteazul, care și-a deschis, astfel, drumul spre cetatea Alba Iulia, unde a înfăptuit, în 1600, prima unire a ­Transi­l­vaniei cu Țara Românească.

Articole similare