marți, 11 august 2020

Fake-news marca Roșioru în Consiliul Local

,,Singurul opozant real din cadrul CLM Buzău” – așa cum îi place consilerului Silviu Roșioru să se autointituleze –, continuă să răspândească știri false printre colegii săi din deliberativul municipal și printre reprezentanții presei. Ultima ispravă de acest gen s-a consumat luni, la ședința ordinară a Consiliului Local, când Roșioru a aruncat pe piață două informații „bombă”, una complet falsă, iar cealaltă parțial adevărată, dar deturnată într-un sens alarmant.

„Au apărut angajați la Trans Bus infectați cu coronavirus”, a anunțat acesta la finalul ședinței, preluând o informație lansată în spațiul public de un site de știri. Primarul Constantin Toma însă susține că, într-adevăr, o angajată a societății municipale de transport public de călători a fost depistată cu COVID-19, dar aceasta se află de ceva timp în șomaj tehnic și nu a avut cum să răspândească virusul printre colegii ei: „Am rugămintea la dumnea­voastră să nu panicăm lumea degeaba. Într-adevăr, există o angajată a Trans Bus depistată cu ­coro­navirus. Însă, femeia e de trei săptămâni în șomaj tehnic. N-a mai venit la serviciu. Soțul dânsei e bolnav de cancer și internat la Spitalul Județean. Zilele trecute, soțul a fost depistat și cu ­coro­­navirus. Dar de aici și până la a crea panică spunând că e periculos să mergi cu autobuzul e o mare greșeală (…) Vă rog să încetați cu această atitudine. Nu e niciun pericol pentru cetățeni în a circula cu autobuzul. Nu creați panică degeaba, avem nevoie să ne meargă economia”, a afirmat primarul.

Ce spune Trans Bus

Tot în cursul zilei de ieri, societatea municipală de transport public de călători Trans Bus a venit cu serie de precizări legate de același subiect.

„Urmare a apariției în presa locală a unei serii de știri false, menite să creeze panică în rândul populației, dorim clarificarea situației. TRANS BUS SA  a pus și va pune întotdeauna pe primul loc sănătatea călătorilor și întreprinde măsuri susținute în vederea prevenirii riscului de infectare cu noul coronavirus SARS-CoV-2. Salariata despre care se face vorbire în aceste articole se află în șomaj tehnic de mai bine de trei săptămâni, aceasta nefiind prezentă în incinta societății și neintrând în contact cu alți angajați.

TRANS BUS nu este în măsură să comenteze dacă și în ce circumstanțe respectiva salariată aflată în șomaj tehnic a fost infectată cu noul coronavirus SARS-CoV-2, ci putem doar să vă ­asi­gurăm că societatea noastră respectă toate normele de igienă și a instituit toate măsurile de protecție atât pentru călători, cât și pentru salariați: întreaga flotă de autobuze este igienizată zilnic; programul de transport a fost adaptat în vederea evitării aglomerației; în interiorul fiecărui autobuz se află cel puțin un dispozitiv cu gel dezinfectant; șoferii de autobuz au primit mânuși, măști și substanțe dezinfectante pentru a evita riscul contaminării și răspândirii noului coronavirus SARS-CoV-2.

TRANS BUS SA va întreprinde toate măsurile legale atât împotriva publicațiilor care răspândesc aceste știri false, cât și împotriva autorilor acestor articole al căror unic scop este acela de a dezinforma și de a induce panica în rândul populației. Vă încurajăm să călătoriți în continuare responsabil, respectând normele de igienă personală și de protecție”, se arată într-un comunicat de presă al Trans Bus.

„Duda” salariului directorului Companiei de Apă

Anterior intervenției de mai sus, Roșioru a mai comis o știre, de această dată sută la sută falsă, demonstrând pentru a nu știu-câta oară că atât el, cât și grupul migratorilor politici de pe traseul Partidul Național Liberal-PRO România, vorbesc vrute și nevrute în fața camerelor de luat vederi, fără a citi proiectele de hotărâre aflate în dezbatere sau fără a-și însoți afirmațiile de o minimă do­cumentare, la care au acces pre­fe­rențial în calitate de aleși locali.

Roșioru a vorbit despre salariul directorului Companiei de Apă, subiect drag opoziției de orice culoare din deliberativul municipal de când respectiva instituție nu mai este condusă de Ionel Tescaru: „Dacă tot delegăm pe domnul primar la această ședință (Adunarea Generală a Acționarilor Companiei de Apă, n.r.), l-am ruga și i-am aduce aminte să ia în discuție și salariul doamnei director de la Compania de Apă. Ni s-a promis că va diminua salariul doamnei director de 200 de milioane de lei și, spre nemulțumirea cetățenilor, activitatea companiei nu s-a îmbunătățit (…) Avem aceleași nemulțumiri, iar doamna Simona Săvulescu își încasează salariul extraordinar de mare la care domnul primar, când era fostul director, Ionel Tescaru, făcea cel mai mare scandal”, a spus Roșioru.

Replica primarului nu s-a lăsat așteptată: „Domnule consilier, ați rămas în același film în care s-a jucat <Hoții și vardiștii> pe vremuri; dumneavoastră erați într-o tabără pe care nu o nominalizez. Salariul (directorului, n.r.) este de vreo trei ori mai mic, iar la Compania de Apă se întâmplă extraordinar de multe lucruri bune”.

loading...
error: Content is protected !!