Economic

Fabrica de bere din Buzău va avea energie electrică din surse regenerabile de la Engie România

Începând cu 1 ianuarie 2022, Ursus Breweries va achiziționa energie electrică sută la sută din surse regenerabile, provenind în cea mai mare parte din activele de producție deținute de Engie România în țară. Contractul de furnizare a energiei electrice din surse regenerabile va acoperi întreaga nevoie de consum pentru cele patru fabrici ale Ursus Breweries, din Brașov, Buzău, Cluj-Na­poca și Timișoara.

,,Sunt foarte bucuros că fabricile noastre de bere vor trece la energie electrică sută la sută regene­rabilă în 2022. Acest contract inițial reprezintă o piatră de hotar foarte importantă în călătoria noastră de sustenabilitate, iar dorința noastră este să extindem acest parteneriat în următorii ani. Acest prim pas pe care îl facem împreună ne va ajuta să ne reducem amprenta de dioxid de carbon în anul viitor și ne va permite să ne conducem afacerea în armonie cu natura, având o contribuție puternică la obiectivele de protecție a mediului stabilite de Asahi Europe and International, grupul din care facem parte’’, spune Paul Barnett, președintele Ursus Breweries.

Acordul dintre cele două companii deschide o colaboarare de lungă durată, ambele părți conti­nuând să caute soluții pentru dezvoltarea sustenabilă a activității Ursus Breweries. ,,Suntem mândri că putem oferi soluții menite să reducă amprenta de carbon a activităților Ursus Breweries. Suntem încrezători că prezența noastră pe întreg lanțul e­nergiei regenerabile de la producție până la furnizare, constituie baza unui parteneriat mai solid pe termen lung, parteneriat pe care îl discutăm în prezent pentru definitivare’’, spune, la rândul său, Nicolas Richard, executive vice-president, head of Marketing & Sales, ENGIE Romania.

Potrivit reprezentan­ților companiei, se esti­mează că în doar șase luni compania de bere va reduce emisiile de dioxid de carbon cu aproape 4.000 de tone, echivalentul dioxidului de carbon a peste 1.700 de autovehicule pentru aceeași perioadă. Aceasta este o nouă acțiune întreprinsă de Ursus Breweries ca parte a strategiei de sustenabilitate a companiei, care stabilește modul în care privește viitorul și cuprinde șase piloni: amprenta neutră de carbon, reducerea consumului de apă, sustenabilitatea resur­selor și materiilor prime, circularitatea ambalajelor, incluziunea și bunăstarea angajaților și a consumatorilor, precum și alegerile responsabile legate de consumul de alcool.

Energia electrică fur­nizată de Engie Romania provine în totalitate din activele de producție de energie verde ale companiei, care are astăzi o capacitate instalată de circa 113 MW în parcuri eoliene și solare localizate în Galați, Brăila, Harghita și Teleorman. Engie Romania, în acord cu strategia Grupului Engie, își propune să contribuie la decarbonizarea activităților clienților săi prin oferirea de soluții concrete pentru reducerea amprentei de carbon. În acest sens, compania contribuie la ambiția Grupului de a accelera investițiile în segmentul energiilor regene­rabile și de a atinge obiectivul ce vizează o capacitate anuală suplimentară de circa 4GW/an în perioada 2022-2025.

Ursus Breweries ope­rează trei fabrici pe plan local, în Buzău, Brașov și Timișoara și o mini-facilitate de producție la Cluj-Napoca. Compania  are în portofoliu mai multe mărci: Ursus, Timișoreana, Ciucaș, Peroni Nastro Azzurro, Grolsch, Azuga, Pilsner Urquell, Asahi Super Dry și St. Stefanus.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker