Cultură

Expoziție în memoria pictorului Pompiliu Dobrin, la Galeriile de Artă

Președintele Uniunii Artiștilor Plastici filiala Buzău, prof. dr. Valeriu Șușnea, a organizat, în memoria pictorului buzoian Pompiliu Dobrin – care a încetat din viață anul trecut, pe 16 martie, după o grea suferință -, o expoziție de pictură, la etajul Galeriilor de Artă „Ion Andreescu” din Buzău. Expoziția va putea fi vizitată începând de vineri, 30 aprilie, și  este deschisă buzoienilor până în data de 31 mai.

Este una dintre cele mai consistente expoziții ce poartă numele Pompiliu Dobrin. „Sunt în jur de 70 de lucrări ce cuprinde o selecție din toată opera lui de grafică și de pictură.  Este  o expoziție mai amplă, care marchează un an de la  dispariția artistului și poate fi vizitată începând de vineri”, a declarat președintele UAP Buzău, Valeriu Șușnea.

 

Ultima sa expoziție a fost una retrospectivă și a fost deschisă anul trecut, pe 29 ianuarie, în sala de jos a Galeriilor de Artă.

Născut în decembrie 1961, Dobrin a absolvit în anul 1980 Liceul Pedagogic Buzău – Secția arte plastice, iar în anul 1992 Academia de Artă București.

 

A fost coleg cu prof. dr. Valeriu Șușnea la Liceul de Artă „Margareta Sterian” – până a s-a îmbolnăvit și apoi s-a pensionat pe caz de boală -,  dar și în Uniunea Artiștilor Plastici din Buzău, unde a fost membru.

 

Cariera sa de pictor a fost încununată pe parcurs cu nenumărate premii obținute în cadrul unor manifestări naționale organizate la Buzău, Câmpina și Piatra Neamț. A participat cu lucrări de grafică și pictură la saloanele organizate de UAP Buzău și a avut lucrări în colecții particulare din România și din Germania, Franța, Italia și Statele Unite ale Americii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

error: Continut protejat!!