Economic

Explozie a cifrei de afaceri a bulgarilor de la Trace după adjudecarea unui lot din A7

Reprezentanţii asociaţiei Pro Infrastructura spuneau recent că lucrările la tronsonul de care se ocupă firma din Bulgaria avansează foarte lent, lucru confirmat și de către directorul CNAIR. „Sunt întârzieri pe lotul 2 al Autostrăzii Ploiești-Buzău, dar nu se pune problema rezilierii contractului cu Trace. Sper să finalizeze anul viitor lucrările. Au fost probleme pe acel lot, am avut o primăvară ploioasă, au fost probleme cu terenul de fundare. Din această cauză, s-ar putea să le mai dăm o prelungire de termen. Nu sunt nici eu mulțumit, trebuie să-și dubleze eforturile ca autostrada să fie gata în 2024. Repet, nu vorbim de reziliere. În plus, contractul pe lotul 2 este semnat cu asocierea Coni-Trace. Nu pot rezilia cu Trace și cu Coni nu. Este o asociere, ei știu cum își împart părțile sociale”, a declarat Cristian Pistol, director general CNAIR, pentru „Gândul”.

Trace Group Hold, o companie bulgară de construcţii implicată în execuţia autostrăzii A7 către Moldova, a făcut afaceri de 41 de milioane de lei în România în 2022 cu doar şapte angajaţi, potrivit informaţiilor disponibile pe site-ul Ministerului de Finanţe. Cu un an în urmă, aceeaşi firmă raporta cifră de afaceri zero, pierderi de 270.000 de lei şi un singur angajat. „Trace Group Hold se concentrează pe activităţi din domeniul construcţiilor. Compania derulează proiecte publice majore în domeniul infrastructurii, al mediului, al lucrărilor publice şi al construcţiilor hidrotehnice, în energie şi construcţii de clădiri“, se arată pe site-ul companiei. Lotul 2 din Autostrada Ploiești-Buzău, parte din Autostrada Moldovei (A7), Mizil – Pietroasele are o lungime de aproximativ 30 km.

Contractul a fost semnat la 7 iunie 2022, iar ordinul pentru începerea lucărărilor a fost emis pe 11 august 2022.

Contractul are o valoare de 1,25 miliarde de lei (fără TVA), lucrările sunt finanțate prin PNRR, iar perioada de garanție a lucrărilor este de 10 ani.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker