ActualitateEducație

Experiențe inedite ale elevilor de la Liceul „Henri Coandă” într-un proiect european de practică în Spania

Un grup de 20 de elevi de liceu și școală profesională ai Liceului Tehnologic „Henri Coandă” Buzău au participat timp de trei săptămâni la stagii de pregătire practică în Malaga, Spania. 10 dintre ei au fost de clasa a XI-a, de la calificarea „Tehnician în telecomunicații”, iar  alți 10  au provenit din clasele a X-a și a XI-a școală profesională, calificarea „Tehnician exploatare joasă tensiune”.

Pregătirea s-a efectuat în cadrul proiectului Erasmus+ „TeleE”, care a fost derulat în perioada 1 octombrie 2022-1 octombrie 2023 având ca obiectiv principal îmbunătățirea cunoștințelor și abilitaților tehnice și tehnologice ale elevilor în domeniul de formare profesională. Elevii participanți la programul Erasmus+ VET au primit sprijin în formarea profesională și au participat la sesiuni de orientare și consiliere în carieră, la ore de pregătire lingvistică și culturală pentru a putea participa la această mobilitate. În cadrul proiectului, elevii buzoieni au vizitat obiective culturale importante dintre care profesorii coordonatori amintesc: Gibraltar, Peștera Nerja și Balconul Europei, vestitele „Pueblos Blancos” – satele albe ce caracterizează regiunea Andalusia, Setenil de las Bodegas și pitorescul oraș Ronda.

Experiențele practice pe care le-au trăit elevii au fost, de asemenea, foarte interesante pentru ei, fie că au realizat sisteme de securitate, fie că au învățat să mânuiască imprimanta 3D,  ori au lucrat la un proiect de energie regenerabilă și au asistat la instalarea de echipamente electrice de ultimă generație. Capacitatea lor de a se adapta și de a învăța rapid a demonstrat preocuparea lor de a deveni profesioniști în domeniu.

Ca urmare a participării la stagiile de formare, elevilor li s-au acordat documente Europass care vor reprezenta o bază solidă în realizarea unui CV, ușurându-le procesul de integrare pe piața muncii.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker