Economic

EXCLUSIV DIGI FM: Ministrul Muncii explică modul în care statul ajută firmele să evite concedierile

Guvernul va suporta o parte din salariul angajaților de la firmele aflate într-o situație critică din cauza pandemiei. Astfel, companiile nu vor mai fi nevoite să concedieze o parte din angajați.

Aceștia vor primi mai puțini bani decât în mod normal, dar vor lucra și mai puțin, a explicat, pentru Digi FM, ministrul Muncii.

Jumătate din contract este plătit de angajator, iar pentru cealaltă jumătate statul acoperă 75% din diferență, urmând ca timpul de lucru al salariatului să fie redus până când firma își revine în totalitate și ajunge la nivelul de comenzi de dinainte de pandemie, a declarat Violeta Alexandru la Digi FM.

Ministrul a subliniat că este important ca firmele să își păstreze angajații de calitate, pe care i-au fidelizat deja, chiar dacă trecem printr-o perioadă dificilă.

Ne dorim ca între angajator și angajați să se păstreze o relație de colaborare. Noi am gândit șomajul tehnic inclusiv din această perspectivă, și anume: Eu am investit în pregătirea dvs., nu sunt dușmanul dvs. Eu, angajatorul nu vreau să te pierd pe tine, angajatul meu. De aceea, evident am tot interesul să te respect, să primesc banii de la stat și să ți-i dau pentru că urmează să reluăm activitatea împreună, a subliniat Violeta Alexandru, la Digi FM.

Din cauza restricțiilor impuse pe perioada stării de urgență, dar și în timpul stării de alertă, în care ne aflăm și acum, numeroase firme au fost nevoite să renunțe la o parte dintre angajați. Concedierile au fost provocate de scăderea drastică a bugetelor afectate de lipsa de comenzi.

Articole similare