Sport

Evenimentul zilei! Fostele glorii dinamoviste vin la aniversarea clubului Olimpia Râmnicu Sărat

Aniversare de gală pentru Olimpia! Astăzi, clubul din Râmnicu Sărat împlinește 55 de ani de existență, prilej cu care foștii fotbaliști au organizat un amical cu ștaif, împotriva fostelor glorii de la Dinamo București. Afișul este unul de cinci stele, înțesat cu nume mari ale fotbalului românesc. De la Costel Orac, Marin Dragnea, Florin Cheran sau Lică Movilă, până la Claudiu Vaișcovici, Dorin Mateuț, Vasile Caciureac sau Cornel Mirea, o adevărată pleiadă a fotbaliștilor de clasă ai anilor ’80 au răspuns prezent invitației făcute de clubul râmnicean, semn că Olimpia, deși nu a strălucit la nivelul primei divizii, a însemnat ceva pentru fotbalul românesc.

Chiar dacă întâlnirea este clar una de old-boys, spectatorii vor avea ocazia să vadă la lucru fotbaliști care în ziua de azi ar valora zeci și zeci de milioane, cei mai mulți dintre ei fiind categorisiți ca „world class”. Fluierul de start se va auzi la ora 14.30.

După meci, nu se putea altfel!, va urma și „repriza a treia”, moment atât de îndrăgit de fotbaliștii care au evoluat în perioada romantică a sportului rege.

Liantul dintre Olimpia și Dinamo București a fost, și de data aceasta, Tase Lăptoiu, venit în 1982 la clubul din Râmnicu Sărat, de la trupa din Ștefan cel Mare. În anul imediat următor, râmnicenii urcau în Divizia B, așa cum se numea pe atunci al doilea eșalon. Olimpia avea să rămână în B până în 1988, atunci când Lăptoiu pleca la Buzău, apoi la Poli Iași.

De-a lungul anilor, echipa din Râmnicu Sărat a purtat mai multe nume, deși microbiștii au preferat, mereu, același alint, Olimpia. Botezată Progresul la înființare, a fost numită „Olimpia” după numai trei ani, în 1969. În plin avânt al comunismului, undeva la începutul anilor ’80, numele i-a fost schimbat în Ferodoul, stigmat pe care l-a purtat un singur sezon, revenind la denumirea consacrată. Între 1998 și 2010 s-a numit în acte Acvaterm, pentru ca în 2010 să redevină, din nou, Olimpia. Din 2017, odată cu trecerea sub patronatul municipalității, numele oficial este CSM.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker