ActualitateCultură

Evenimente culturale pentru buzoieni de Ziua Unirii Principatelor Române

În urmă cu 164 de ani buzoienii luau parte la ceea ce se consideră a fi primul pas către înfăptuirea României Mari. Entuziasmul lor a fost marcat de presa momentului în care se spunea  „a făcut mare impresie Măriei Sale Prințul (…) în aclamațiile mulțimii, Cuza (intrând, n.r.), în Catedrala Episcopală (…) Seara, atmosfera în oraș a fost feerică, totul culminând cu rămânerea în oraș peste noapte a domnitorului”.

Cei 164 de ani de la Unirea Principatelor Române sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza vor fi sărbătoriți în 2023 sub forma unui ansamblu de evenimente cultural-artistice. În acest an, instituțiile de cultură subordonate Consiliului Județean Buzău vor relua programul cultural-educativ „Hai să dăm mână cu mână la Muzeul Județean”, ediția a VI-a, după o pauză de doi ani, pauză generată de pandemia de coronavirus.

Pe 24 ianuarie 2023, Consiliul Județean Buzău, alături de Muzeul Județean Buzău, Teatrul „George Ciprian” și Centrul Județean de Cultură și Artă îi invită pe buzoieni să participe la evenimentele vor avea loc cu începere de la ora 10.30 la sediul Centrului Muzeal ”I.C. Brătianu” după următorul program:

  • 10.30 – Deschiderea oficiala
  • 11.00 – Reenactment cultural – « Mari români»
  • 11.20 – Hora Unirii
  •  11.30 – Concert Ansamblul etnofolcloric „ Plăieșii“ și Ansamblul folcloric „ Plaiurile Mioriței“ Buzău.  Intrarea este gratuită
  •  16.00 – Sala Mare a Consiliului Județean Buzău- Concert Ansamblul etnofolcloric „Plăieșii” și Zinaida Julea. Accesul in sala se va face pe baza de invitații. Acestea vor fi ridicate in zilele de 17 și 18 Ianuarie în intervalul orar 10.00-14.00, in limita locurilor disponibile.

În ziua de 24 ianuarie vizitarea tuturor spațiilor expoziționale ale Muzeului Județean este gratuită.

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker