Educație

Europe Direct despre proiectele europene de la „Moisil“

Într-un cadru festiv, elevii și cadrele didactice de la Liceul „Grigore Moisil” din Buzău au prezentat  rezultatele și competențele dobândite în proiectele europene. La eveniment au participat reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Buzău, ai Centrului Europe Direct Buzău, angajatori ai companiilor partenere, reprezentanți ai autorităților locale, elevi din licee, elevi de gimnaziu de la școli din județul Buzău, angajați, absolvenți ai liceului și părinți.

„Scopul evenimentului a fost acela de a valoriza la final rezultatele proiectelor europene, din învățământul profesional și tehnic derulate în anul școlar trecut, în vederea promovării calificărilor din domenii de viitor: Electric, Electronică-Automatizări și Producție Media”, spun reprezentanții Europe Direct Buzău.

Proiectele prezentate au fost: Erasmus +, kA1 VET – cu mobilități în Portugalia pentru 48 elevi din clasele a X/XI-a, pentru trei săptămâni de stagii de practică și patru mobilități de profesori de o săptămână, un curs în Italia, un curs în Germania și două de job shadowing în Germania – și „Etwinning: Electrical and mechanical activities with Arduino”, proiecte pentru dezvoltarea competențelor lingvistice.

Prin intermediul unei activități de tip „Biblioteca vie”, au fost organizate standuri, unde au fost prezentate activități practice după modelul celor desfășurate în Europa. S-a concluzionat că rezultatele obținute în urma mobilităților la care au luat parte elevii și cadrele didactice de la „Mosil” au fost atinse: conștientizarea elevilor și a absolvenților de importanța muncii și meseriei lor pe piața muncii locale și europene, creșterea stimei de sine, dezvoltarea personală a elevilor, depășirea barierelor lingvistice, dobândirea de competențe noi și internaționalizarea Liceului „Grigore Moisil”.

Articole similare