Sport

Etapă care promite în Liga a 3-a. Să fie punctaj maxim?

Echipele buzoiene joacă toate sâmbătă, de la 17.00

Runda a patra vine cu adversari abordabili pentru toate cele trei echipe buzoiene, astfel că finalul ar putea fi unul care să aducă nouă puncte din tot atâtea posibile. Metalul şi Voinţa Limpeziş vor evolua în faţa propriilor suporteri, în timp ce CSM Rm. Sărat merge la Ianca. Toate meciurile sunt sâmbătă, de la 17.00.

METALUL BUZĂU – UNIREA BRANIŞTEA

Concentrare maximă, de asta are în continuare nevoie Metalul după startul ideal de campionat, cu trei victorii în trei meciuri, din care două au fost bifate în derby-uri cu rivale directe la play-off, CSM Focşani şi Aerostar Bacău.

Buzoienii se pregătesc acum de vizita campioanei Galaţiului, nou promovata Unirea Bra-niştea, formaţie care a produs deja deranj în fotbalul buzoian, scoţând-o pe Voinţa Lanurile din faza regională a Cupei României şi luându-i acum două etape toate punctele Voinţei Limpeziş, după un 4-0 fără drept de apel.

Cu trupa lui Vali Stan, datele problemei se vor schimba radical, iar Metalul nici nu îşi pune problema unui accident. Diferenţele de orice fel sunt prea mari între cele două echipe, iar Vali Stan ştie ce trebuie făcut pentru a patra victorie la rând: „Moralul tinde acum spre un nivel maxim. Am reuşit să strângem nouă puncte din tot atâtea posibile şi am învins două echipe care au ca obiectiv promovarea. Trebuie să avem, totuşi, grijă să nu ne pierdem concentrarea din cauza supra-încrederii. Victoria asta (n.r., cu Aerostar) nu mai înseamnă nimic dacă nu o legăm de un succes în meciul de sâmbătă, cu Unirea Braniştea. Campionatul este unul lung. Le cer jucătorilor să rămânem concentraţi, modeşti şi mai ales motivaţi să obţinem o nouă victorie!”.

VIITORUL IANCA – CSM RM. SĂRAT

Lidera la golaveraj a seriei are parte de o misiune ceva mai dificilă, la Ianca, în a doua deplasare a sezonului. Precedenta însă, mult mai grea, la Lieşti, a fost trecută cu bine de băieţii lui Marius Tîrîlă care, ca şi cei de la Metalul, au înaintea jocului de la Ianca, un super-moral, cu punctaj maxim şi poarta încă intactă după primele trei etape.

Ianca a început rău campionatul, cu două eşecuri în faţa echipelor băcăuane, dar a câştigat săptămâna trecută la Braniştea pentru prima victorie din campionat. Măcar forma de moment îi indică pe râmniceni ca favoriţi, vedem ce va fi după cele 90 de minute.

VOINŢA LIMPEZIŞ – DACIA BRĂILA

Dacă nici acum, atunci când? Un clişeu care se aplică perfect în cazul meciului dintre Voinţa Limpeziş şi Dacia Brăila, ocazia ideală pentru campioana Buzăului să spargă gheaţa şi să pună mâna pe primele trei puncte în campionatul care, pentru ea, ca nou promovată, a început cu trei eşecuri unul după altul.

Cu un lot alcătuit din copii şi juniori localnici, strategia aleasă după retrogradarea din Liga a 2-a, Dacia Brăila nu contează în acest sezon, pe care rămâne de văzut dacă-l va şi termina. Puştii cu care Brăila merge acum la drum au luat nouă goluri de la Rm. Sărat şi șapte de la Focşani, clar că nu pot ţine pasul, iar Limpezişul are măcar experienţa necesară pentru trei puncte care să o ajute să-şi regăsească încrederea.

Liga a 3-a, Seria a 2-a – Etapa a 4-a

 • CSM Focşani – Sporting Lieşti
 • Voinţa Limpeziş – Dacia Brăila
 • Viitorul Ianca – CSM Rm. Sărat
 • Metalul Buzău – Unirea Braniştea
 • Dinamo Bacău – Aerostar Bacău

Clasament

 1. SĂRAT 9 p.
 2. Metalul 9 p.
 3. Focşani 6 p.
 4. Aerostar 6 p.
 5. Braniştea 4 p.
 6. Lieşti 4 p.
 7. Dinamo Bacău 3 p.
 8. Ianca 3 p.
 9. Limpeziş 0 p.
 10. Brăila 0 p.

 

Articole similare