joi, 04 iunie 2020

Ești din Buzău? Iată 5 sfaturi utile care îți arată cum poți să te ferești de stresul cauzat de Coronavirus!

Coronavirusul a apărut pentru prima dată în Wuhan, China, și a ucis mii de oameni fără ca cineva să poată opri evoluția acestuia. Autoritățile au fost nevoite să ridice spitale de la zero pentru a face față numărului mare de bolnavi care au necesitat îngrijiri medicale. COVID-19  s-a extins cu repeziciune și a trecut in alte țări, unde a creat panica și isterie printre locuitori. Italia a fost lovită din plin, iar în unele zile, sute de oameni au decedat în doar 24 de ore. Așa cum a titrat presa din strainatate: “ o generație întreagă a murit în două săptămâni”.

CO-VID 19 în România

România așteaptă, ia măsuri și…speră. În acest timp televiziunile prezintă știri unde disperarea oamenilor atinge cote maxime. Românii din diaspora așteaptă blocați în vamă,  majoritatea țărilor din Europa își închid granițele, iar lipsa  medicamentelor din farmacii pune bolnavii “pe jar”. Presa scrisă și cea din online sunt la curent cu evolția acestei boli. În toată media se scrie despre  disperarea oamenilor care se “luptă” pentru alimente, deși autoritățile dau asigurări că acestea nu vor lipsi din magazine. 

În tot acest amalgam de informații, temeri și spaime, psihicul este cel care poate avea de suferit dacă emoțiile și trăirile nu sunt gestionate corect. Psihologii spun că izolarea și veștile proaste, alături de teama indusă de acest virus ce pare iminent, pot duce la depresie și chiar la alte boli grave, mai ales pentru cardiaci, diabetici sau cei care suferă de hipertensiune. 

Specialiștii spun că este bine să fii la curent cu ceea ce se întâmplă, pentru a lua măsurile necesare care să îți ofere protecție, dar nu e indicat să trăiești doar cu teama zilei de mâine, urmărind non stop jurnalele de știri.

Iată 5 sfaturi utile care te vor ajuta în lupta cu stresul cauzat de coronavirus:

 

  • Găsește-ți o activitate plăcută și umple-ți timpul cu lucruri frumoase. Poate îți place să împletești, să scrii sau să gătești. Dacă ți-ai propus să înveți o limbă străină și nu ai avut timp, acum e momentul! 

 

 

  • Fă sport! Este o activitate benefică ce te va revigora, mai ales în această perioadă în care petreci timpul în casă.

 

 

  • Fa cumpărături online. Chiar dacă unele alimente s-au scumpit magazinele care vând îmbrăcăminte sau cosmetice, genți etc, au reduceri semnificative în această perioadă. Profită și comandă-ți o pereche nouă de adidași, un portofel din piele naturală sau, de ce nu, aruncă o privire pe cămășile pentru ceremonie de la Escudo.ro și fă-ți planuri pentru un viitor mai “roz” decât prezentul. E demonstrat că shoppingul relaxează. Atenție, însă, moderația este cuvântul de ordine!

 

 

  • Stai departe de știrile negative pentru că acestea te vor afecta și vei deveni agitat, temător și anxios. Cu gândul doar la virus, inclusiv imunitatea ta va avea de suferit, pentru că organismul reacționează negativ la astfel de informații, spun specialiștii. Încearcă să fii pozitiv și urmărește  un singur jurnal de știri pe zi, dacă vrei să fii la curent cu ce se petrece în lume. Mediul online, în general, este plin de site-uri care prezintă informații trunchiate sau exagerează cifre pentru a avea mai mulți cititori.

 

 

  • Fă activități cu copiii. Citește-le povești, faceți teme și distrați-vă. NASA pune la dispoziție un website dedicat copiilor cu puzzle-uri, jocuri educative și labirinturi. În plus, unele teatre transmit live, pe facebook, spectacolele atât de apreciate de copii. Profită de timpul pe care îl ai la dispoziție și petrece clipe frumoase cu familia ta!

Așadar, păstrează-ți calmul, ocupă-ți timpul cu lucruri plăcute și ascultă sfaturile autorităților, pentru că sănătatea este de neprețuit!

sursa foto: shutterstock.com

loading...
error: Content is protected !!