Economic

Este transplantul de păr soluția potrivită pentru tine?

Pierderea părului poate fi dramatică! Dacă în cazul domnilor chelia poate fi considerate chiar sexy, în cazul femeilor constituie o adevărată tragedie.

Şi totuşi, trebuie să recunoaştem că alopecia severă nu este o afecţiune dureroasă, dar traumatizantă. Dacă suferi din pricina acesteia cu siguranță te gândeşti să realizezi un transplant de păr. În rândurile următoare ne-am propus să aflăm mai multe despre această intervenţie.

Ce presupune un transplant de păr

Transplantul de păr este recomandat bărbaţilor care suferă de alopecie androgenică dar şi femeilor care suferă de păr rar în anumite regiuni. În cazul femeilor zona ce cuprinde linia frunţii şi creștetul sunt de cele mai multe ori afectate.  Pare cumva dificil de crezut, dar transplantul de păr nu este recomandat celor care nu au păr. Ca această intervenţie să fie de succes este nevoie de o cantitate suficientă de păr cât să se poată realiza transplantarea foliculilor. Se pare că intervenţia nu reuşeşte cu păr împrumutat de la un alt donator.

Transplantul de păr ce presupune transplantarea foliculară unitară – FUT – se realizează prin recoltarea unei fâşii de scalp dintr-o zonă a capului şi utilizarea foliculilor în zona problematică. Regiunea din care este prelută proba de transplant este ulterior închisă cu cusături. Această intervenţie nu este cea mai atractivă, pentru că lasă cicatrici în zona din care sunt prelevaţi foliculii.

Extracţia foliculară unitară (FUE) este o operaţiuni complexă ce presupune extracţia a unor fire de păr cu ajutorul unor micro instrumente specializate. Fiecare fir este extras fără incizie însă cu mare grijă, întrucât ulterior este relocat în zona cu probleme.

Transplantul de păr  – avantaje şi riscuri

Transplantul de păr vine cu avantaje, deoarece îmbunătăţeşte aspectul fizic şi redă încrederea pacientului. Ca orice intervenţie vine şi cu anumite riscuri. În urma unui transplant de par rapid efectele se pot observa mai greu, în 4-6 luni,  însă acestea sunt de durată. Recuperarea după un transplant este rapidă, pacientul putandu-și relua activitățile cotidiene la cateva zile după intervenție.

Sursa de imagine:
Image Point Fr / Shutterstock.com

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker