Sport

Era și cazul! Gloria trece de Minaur, 36-24

Victorie importantă pentru Gloria,  joi seară, într-un context în care orice alt rezultat aproape că ar fi dus la schimbarea obiectivului. Buzăul a primit vizita unei echipe care a jucat doar o repriză, mitan, ce-i drept, foarte spectaculos. Scorul a fost ca un yo-yo, Gloria conducând cu patru goluri, pentru ca mai apoi să fie în dezavantaj la două lungimi. La pauză, însă, gazdele conduceau cu 16 la 15.

În partea a doua, Gloria a jucat, probabil, cel mai bun handbal din acest sezon. Au fost momente care au ridicat sala în picioare, buzoiencele apărându-se magistral și greșind foarte puțin pe faza ofensivă. Ilyna n-a mai aruncat din poziții imposibile, Pal a fost concentrată sută la sută, Tea Pijevic a scos exasperant pentru adversare, Moroianu a înscris tot din extremă, având procentaj impecabil.  Băimărencele au picat psihic la un moment dat, o matematică simplă arătându-ne că au înscris doar de opt ori în ultimele 30 de minute.

La final, 36-24 aplaudat la scenă deschisă de toți cei prezenți în Sala „Romeo Iamandi”. Buzăul e pe 7, cu 16 puncte, iar Liga Națională intră în pauză, din cauza Campionatului Mondial.

GLORIA BUZĂU: Măzăreanu, Pijevic – portari, Pal 11, Ilyna 8, Moroianu 6, Papp 3, Iuganu 3, Burlachenko 2, Andrei 1, Nicolae 1, Petrovic 1, Keita, Coman, Zimny, N’Diaye

 

 

Articole similare