Actualitate

VIDEO / Percheziții la persoane bănuite de evaziune fiscală

În data de 16 noiembrie, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din Buzău, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, au efectuat nouă percheziţii,  la sediile mai multor firme şi la locuinţele a trei persoane, în județele Buzău, Giurgiu, Ilfov şi în municipiul Bucureşti, într-un caz de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2016 – 2018, persoanele în cauză ar fi înregistrat în evidenţa contabilă a două societăţi comerciale, cu sediul social în județul Buzău, documente false de achiziţii de deşeuri de materiale reciclabile provenite din activitatea unor persoane juridice şi persoane fizice.

Sumele încasate din vânzarea bunurilor ar fi fost rulate prin sistemul bancar, prin diverse retrageri de numerar, în baza unor justificări nereale.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este estimat la peste 21.000.000 de lei. În baza mandatelor de aducere, cele trei persoane, un bărbat şi două femei, cu vârste cuprinse între 28 şi 48 de ani, din Bucureşti, au fost conduse la sediul Poliţiei, pentru audieri.

 

Articole similare