Economic

Enel instalează stații de reîncărcare a mașinilor electrice în Buzău și alte 11 județe din țară

Enel X România, membră a Enel X, divizia de servicii avansate de energie a Grupului Enel, instalează 25 de stații de încărcare a mașinilor electrice în 12 orașe din România, prin intermediul unui parteneriat cu NEPI Rockcastle, cel mai mare investitor imobiliar în zona de retail real estate din România, conform unui comunicat Enel.

Stațiile de reîncărcare rapidă vor fi instalate în centre comerciale din portofoliul NEPI Rockcastle din București, Sibiu, Deva, Râmnicu Vâlcea, Târgu-Mureș, Drobeta-Turnu Severin, Timișoara, Buzău (Shopping City Buzău), Galați, Brăila, Târgu-Jiu și Satu Mare. Acestea acoperă o distanță de 1.000 de kilometri pe drumurile principale din România, co-nectând orașe din centrul, sudul și vestul țării. Astfel, Enel își continuă planurile pentru dezvoltarea rețelei de stații de reîncărcare, încurajând clienții să achiziționeze cât mai multe mașini electrice.

„Continuăm planul de a dezvolta infrastructura de reîncărcare pentru șoferii care optează pentru mobilitatea electrică, apăsând pedala de accelerație spre tranziția energetică și spre o economie sustenabilă. În România, avem un plan ambițios anul acesta pentru extinderea lanțului de stații de încărcare, pentru a încuraja un transport durabil. Suntem deja prezenți de la est la vest și ne-am propus să conectăm și partea nordică a țării de cea sudică. Acum, prin rețeaua creată de Enel X în România,  orice șofer poate traversa țara de la Timișoara la Constanța la volanul unui vehicul electric, fără emoții”, a declarat Mihai Mardale, Head of e-Mobility, Enel X România.

„Una dintre direcțiile strategice NEPI Rockcastle, pe termen lung, vizează susținerea economiei verzi din  România, cât și în celelalte opt țări în care deținem centre comerciale. Prin intermediul acestui proiect, ne consolidăm poziția în domeniul sustenabilității și, împreună cu Enel X, reușim să punem pe harta mobilității sustenabile cele mai importante orașe din România. În cadrul centrelor noastre comerciale vom pune la dispoziția clienților locuri de parcare special amenajate pentru accesul la stațiile de încărcare a mașinilor electrice, atât în parcările noastre subterane, cât și supraterane”, a menționat, la rândul său, Marius Barbu, Asset Director, NEPI Rockcastle.

Parteneriatul dintre Enel și NEPI Rockcastle presupune instalarea a 11 stații JuicePump (care permit reîncăr-carea a două vehicule electrice în același timp cu o putere de 50 kW DC, respectiv 22 kW AC, în curent continuu; încărcarea până la 80% din nivelul bateriei durează aproximativ 25 de minute, în funcție de modelul și specificațiile mașinii) și 14 de tip JuicePolo (au o putere disponibilă de 2 x 22 kW AC, fiecare dintre stații permite  încărcarea a până la 40% din nivelul bateriei în 30 de minute, în funcție de modelul și specificațiile mașinii), fiecare dintre cele 25 de stații permițând reîncărcarea simultană a două vehicule electrice. Cu aceste 25 de stații, numărul punctelor de reîncărcare instalate de Enel X România în toată țara depășește 120.

În prezent, în Buzău sunt opt astfel de stații, amplasate pe Aleea Trandafirilor (două stații cu patru puncte de reîncărcare), Bulevardul 1 Decembrie 1918 (o stație cu două puncte de reîncărcare), Bulevardul Unirii – Calea Eroilor (două stații cu patru puncte de reîncărcare), Șoseaua Brăilei (două stații cu patru puncte de reîncărcare), Șoseaua Spătaru (o stație cu două puncte de reîncărcare).

„Prin această inițiativă, NEPI Rockcastle încurajează transportul durabil și are în vedere minimizarea amprentei de carbon pe care o lăsăm asupra mediului înconjurător. Toate proiectele de sustenabilitate ale grupului NEPI Rockcastle din cele nouă țări, inclusiv România, sunt comunicate sub umbrela âResponsiblyTogether (Responsabili, împreună). <Responsabili, împreună> reprezintă angajamentul NEPI Rockcastle, prin intermediul centrelor comerciale din portofoliu, pentru dezvoltarea și susținerea comunităților și reunește toate inițiativele acestora, dedicate pilonilor de sustenabilitate precum educația, comunitatea și protecția mediului”, se arată într-un comunicat.

Articole similare