Monden

Ellie White pune în balanță viitorul familiei

Artista cu origini buzoiene recunoaște că se află în dilemă în aceste zile, pentru că simte cum războiul „îi cam suflă în ceafă” și a devenit  neliniștită în ceea ce privește direcția în care o ia această lume.

De altfel, evenimentele globale din ultima perioadă i-au răscolit pe mulți, motiv pentru care unii s-au mobilizat într-o manieră fantastică și au sărit în ajutorul refugiaților din Ucraina, alții și-au deschis ușile caselor și sufletele pentru acești oameni încercați de soartă, iar alții au ales să arate cu degetul și să critice cam tot ce se întâmplă în acest moment în țara noastră vis-a-vis de războiul din Ucraina.

Nici artista Ellie White nu a putut rămâne indiferentă față de situația refugiaților din Ucraina, așa că a avut în grijă o familie cu copii plecată de acasă cu rucsacul în spate și le-a oferit o masă caldă și un acoperiș deasupra capului pentru o scurtă perioadă de timp. Buzoianca a povestit pe blogul său, cu lux de amănunte, situația nefericită a refugiaților cu care s-a împrietenit, recunoscând că a fost afectată de momentele dramatice prin care trec ucrainenii, cel puțin la nivel psihologic. „Și, evident, îți pui întrebarea: «Să rămân în țară și să aștept ce și cum vine, sau să îmi iau familia și să ne încercăm norocul în altă țară, mai ferită de război și de efectele acestuia?»”, s-a întrebat artista, care este de părere că răspunsul nu este prea ușor pentru mulți, în ultima perioadă. „Chiar dacă dragul de casă și de familie te ține pe loc, lupta zilnică pentru supraviețuire te cam face să te uiți de două ori la aceleași locuri și la aceiași oameni pe care îi știi de o viață, și să vrei să pleci cât mai departe de ei”, a mai completat Ellie.

Cântăreața și-a mai completat articolul cu o analiză scurtă a tot ceea ce s-a scumpit în ultima perioadă, concluzionând că efectele razboiului la nivel economic se simt cel mai puternic. „Alimentele s-au scumpit, gazul și curentul începuseră deja să ne pună să ne facem împrumut de nevoi personale pentru a putea fi în capacitate de plată, iar acum a venit rândul carburantului să explodeze în buzunarul nostru, la propriu. Toate aceste scumpiri – fără sens aș putea adăuga eu – pun o presiune imensă pe umerii românilor, care se zbăteau și înainte să răzbată la final de lună cu toate cheltuielile la zi. Nu cred că este așa ușor să închizi ușa în fața tuturor lucrurilor pentru care mulți dintre noi am muncit și să pleci în lume, însă parcă nici aici nu-ți mai vine să stai și să vezi cum toate lucrurile pentru care ai muncit devin ruine (fizice și emoționale). Nu cred că este ușor să te rupi de tot ce îți este familiar și să te duci într-o țară străină, alături de niște oameni care te vor privi ca pe un străin, însă nici să stai într-o țară care nu dă doi bani pe tine nu pare o ofertă prea atrăgătoare”, și-a încheiat vedeta postarea.

Articole similare