Monden

Ellie White predă lecţii 
de canto la o şcoală privată

Ellie White are o carieră de succes pe scenă şi o familie minunată. Dar de doi ani este şi… profă! Artista a terminat Conservatorul, secţia Pedagogie. Nu a urcat însă la catedră până la debutul pandemiei, când timpul i-a permis mai mult ore libere. Buzoianca predă cu drag muzică la o şcoală privată din Capitală, mai ales că îi are că elevi și pe cei doi copii ai săi. Totuși, ea spune că o carieră didactică nu a fost niciodată prima ei opţiune.

„Ei bine, după cum mulți dintre voi știți, pasiunea mea pentru muzică nu durează de un an-doi, ci avem chiar o istorie împreună ce ține din clasa a 3-a,  de când m-au înscris părinții la Liceul de Artă din Buzău. Am cântat în orchestra școlii, în corul școlii la liceu – cu care am și câștigat un concurs între licee -, iar mai târziu am aprofundat studiile muzicale în cadrul Facultății de Muzică  București unde am optat pentru secția Pedagogie. Cumva, soarta știa mai bine decât mine ce voi ajunge să fac într-un final. Deși am ales secția de Pedagogie la facultate, predatul nu a fost niciodată prima mea opțiune, marea mea iubire fiind scena. Însă viața ne-a demonstrat că are ultimul cuvânt atunci când ne-am trezit în mijlocul unei pandemii, iar scenele au fost închise fără nicio previziune bună în viitorul apropiat. Iar atunci când mi s-a ivit ocazia să fac ceva în domeniul muzical, fie chiar și să predau la Școala Internațională Clas, am acceptat cu bucurie”, a povestit în detaliu cântăreața la Observator Antena 1.

Ellie a recunoscut că este o adevărată provocare să predai ore de canto unor copii de școală primară, însă a fost o provocare binevenită. „Dintr-una în alta m-am trezit la catedră, învățând copiii cum să respire corect, cum să asculte notele corect și cum să cânte un cântec preferat în mod corect. Și, trebuie să recunosc că este minunat să mă uit la ei și să îi văd cu câtă dorință mă ascultă și repetă după mine și, sunt sigură că, în timp, rezultatele vor fi pe măsură. Sper doar să le pot oferi aceeași educație de calitate pe care mi-a oferit-o și mie doamna mea profesoară de canto, doamna Aurelia Stănescu, și sper să îi pot duce cu un pas mai aproape de împlinirea viselor lor de a ajunge pe scenă”, a completat artista pe blogul său.

Și până li se clădesc carierele copiilor, Ellie adună multe ore cu vocalize, exerciții de respirație și multă… răbdare. Mai ales pentru că în grupul de pregătire sunt și cei doi copii ai săi, Mihăiță și Maria, și din ce în ce mai mulți copii din gașca lor de prieteni. „Cum au văzut și au auzit prietenii că am început să predau ore de canto, mi-au și trimis copiii la ore private de canto, fie face to face, fie online – în funcție de temerile fiecăruia”, a explicat Ellie White la finalul interviului pentru Observator.

Articole similare