Educație

Elevul buzoian Rareș Gheorghe, calificat la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori

De patru ori olimpic național în 2023, elevul Școlii Gimnaziale „Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu” Rareș-Răzvan Gheorghe, din clasa a VIII-a A,  stabilește un nou record la nivelul unităților de învățământ  gimnazial. Dincolo de participarea la faza finală a patru olimpiade naționale pe care a reușit-o în anul școlar trecut – olimpiade de la care s-a întors  premiat -,  el a reușit acum, la nici două săptămâni după ce a pășit în clasa a VIII-a, să se califice de pe poziția a doua în lotul restrâns pentru olimpiada internațională de „Științe pentru juniori”, singura olimpiadă internațională la nivel de gimnaziu.

Vineri s-a finalizat etapa de pregătire pentru lotul lărgit și Rareș s-a calificat în lotul restrâns al României care se va prezenta la olimpiada internațională „Științe pentru juniori” care va avea loc în perioada 30 noiembrie-10 decembrie în Thailanda.

Reamintim că  Rareș Răzvan Gheorghe a ajuns de patru ori la faza națională a olimpiadelor și la finele clasei a VII-a  a preluat de la colegii de clasa a VIII-a cheia școlii, semn că va finaliza, așa cum se poate ușor anticipa, ca șef de promoție cei patru ani de gimnaziu. Reușita lui, ținând cont și de vârstă – nici 14 ani împliniți -,  poate fi comparată doar cu cea  a hasdeianului  David Andrei Vlad, care a participat, anul trecut cu rezultate notabile, tot la patru olimpiade naționale și care anul acesta s-a întors medaliat cu argint și aur de două ori de la olimpiadele internaționale la care a participat.

Prin urmare, așteptăm ca recordul de 17 ani pentru conferirea titlului de „Cetățean de onoare al municipiului”  acordat zilele acestea de municipalitate elevului David Andrei Vlad pentru rezultatele obținute la olimpiadele internaționale să cadă destul de repede.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker