Actualitate

Elevii Școlii Gimnaziale Vadu Pașii sărbătoresc Ziua Europeană a Limbilor Străine la Biblioteca Județeană

Elevii clasei a VIII-a ai Școlii Gimnaziale Vadu Pașii vor participa luni, 27 septembrie la un concurs de cultură generală organizat de Biblioteca Județeană Buzău. Copiii și-au manifestat dorința de a vizita Biblioteca Județeană „V. Voiculescu” și de aceea, competiția se va desfășura la sediul instituției de cultură ce funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Buzău.

Proiectul care constă în realizarea unui concurs de cultură generală, cu ocazia Zilei Europene a Limbilor Străine, se face în baza unui parteneriat realizat de Biblioteca Județeană „V. Voiculescu” Buzău cu Școala Gimnazială Vadu Pașii,. Este vorba despre o competiție destinată elevilor, bazată pe jocul „Adevăr și Provocare”, dar de data aceasta întrebările și provocările vor fi de cultură generală.

„Ne-am gândit să le pregătim o surpriză elevilor Școlii Gimnaziale Vadu Pașii cu ocazia Zilei Europene a Limbilor Străine și am ales un joc pe care ei îl îndrăgesc: <Adevăr și Provocare>. Vom împărți elevii în trei echipe, fiecare elev va extrage câte două întrebări la care va trebui să răspundă cu ADEVĂRAT sau FALS și două provocări. Pentru fiecare răspuns corect, echipa va primi un punct. La final, vom avea câștigători simbolici, în funcție de numărul total de puncte acumulate de echipă. Elevii clasei a VIII sunt viitorii liceeni ai municipiului, astfel, prin această activitate dorim să îi apropiem, să îi asigurăm că vor găsi aici un spațiu prietenos adecvat pentru citit, un prieten de nădejde, o bibliotecă plină cu cărți gata să le fie împrumutate”, declară Raluca Florina Andrei, bibliotecar al secției Biblioteca Franceză.

În fiecare an, la 26 septembrie, întreaga Europă sărbătorește Ziua Europeană a Limbilor printr-o serie de evenimente organizate de Consiliul Europei în diferitele state membre. Europa este posesoarea unei adevărate bogații lingvistice: 24 de limbi oficiale și peste 60 de comunități autohtone care vorbesc o limbă regională sau minoritară. Pentru a atrage atenția asupra acestei imense bogății lingvistice, Uniunea Europeană și Consiliul Europei au lansat, în 2001, inițiativa Anul European al Limbilor, inițiativă din care a luat naștere Ziua Europeană a Limbilor.

Articole similare