marți, 26 mai 2020

Elevii Şcolii 15, mesagerii lui Moş Crăciun pentru familiile nevoiaşe din Lopătari

Şi anul acesta, elevii Şcolii 15 „George Emil Palade” se implică în ajutorarea copiilor şi bătrânilor nevoiaşi. Proiectul „Copii pentru copii” îşi propune ca elevii Şcolii 15, susţinuţi de părinţi şi profesori, să ofere cu diverse ocazii cadouri persoanelor defavorizate din judeţ. De data aceasta proiectul va fi destinat familiilor nevoiaşe din comuna Lopătari, pentru care elevii Şcolii 15 vor îndeplini rolul mesagerilor lui Moş Crăciun.

„Dacă fiecare dintre noi am îmbrăca pentru doar câteva minute haina Moşului şi am deschide o scrisoare de la un copil sau bătrân aflat în nevoie, această lună ar avea cu adevărat magie şi bunătate”, a declarat preotul Florinel Ungureanu, unul dintre susţinătorii acestui proiect.

Copiii de la două clase pregătitoare din Şcoala „G. E. Palade”, coordonaţi de cadrele didactice Elena Pandele, Livia Cîrstoi, Alina Gogonel şi Nuşa Chivoiu au strâns hăinuţe, încălţăminte, dulciuri, jucării şi alimente neperi­sabile pentru familiile nevoiaşe din comuna Lopătari.

„Încurajăm copiii să înveţe ce înseamnă generozitatea, solidaritatea şi bucuria de a dărui”

„În fiecare an, cu diferite ocazii sau când este nevoie, îi încurajăm pe copii să pregătească, cu părinţii lor, mici surprize celor mai puţini norocoşi, învăţând astfel ce înseamnă ge­nero­zitatea, solidaritatea şi bucuria de a dărui. <Copii pentru copii> este un proiect educaţional social, la a V-a ediţie, în care copiii dau o importantă lecţie adulţilor de astăzi, care adesea uită ce înseamnă dragostea pentru cei din jurul lor”, spune Livia Cîrstoi, profesor pentru învăţământul primar.

Nu este prima activitate de acest gen desfăşurată anul acesta de elevii Şcolii 15. Pe 26 noiembrie, tot ei au dăruit pachete cu fructe, legume, produse alimentare neperisabile (orez, fasole, biscuiţi, ulei, cozonac), bătrânilor de la Aşezământul pentru persoane Vârstnice „Sf. Sava” de la Ulmeni.

„Încercăm, în fiecare an, să aducem un pic de bucurie în ochii unor copii şi zâmbete pe buze, pentru a-i face să uite de necazuri şi nevoi şi a le întări convingerea că <Moş Nicolae ­exi­stă!>”, a declarat prof. pentru învăţământul primar Elena Pandele.

loading...
error: Content is protected !!