joi, 04 iunie 2020

Ce trupe vin anul acesta la Top T

Sub deviza „30 de ani de rock în libertate”, Festivalul Top T de la Buzău reuneşte anul acesta pe aceeaşi scenă nume cunoscute ale rockului românesc. Emblematicul eveniment se va derula anul acesta în perioada 20-21 decembrie, la Cafeneaua Artiştilor. În prima seară, cu începere de la ora 19.00, pe scena Top T vor cânta trupele SUR AUSTRU, MOISE, BYRON şi GÂNDUL MÂŢEI, iar pe 21 decembrie, vor evolua RIOT MONK, MOON MUSEUM, GOD –THE BARBARIAN HORDE şi OCS  (Omul cu Şobolani).

Preţul unui bilet este 50 lei, iar un abonament de două zile costă 80 lei. Biletele pot fi procurate de pe ambilet.ro şi de la Librăria Faust.

„Festival al rezistenţei rock”, la 36 de ani de existenţă

Festivalul Top T este un eveniment emblematic pentru comunitatea buzoiană şi a reprezentat cu mândrie imaginea culturii locale în ţară şi străinătate din 1983, fiind considerat pe de o parte „festival al rezistenţei rock”, pe de altă parte fiind cel mai longeviv festival de rock din România. De-a lungul celor 36 de ani de existenţă, Top T a manifestat permanent inovaţie şi creativitate şi a contribuit la conservarea şi promovarea valorilor autentice locale şi naţionale. Festivalul a fost permanent cu un pas înaintea celorlalte manifestări devenind prin activitatea sa exemplu de bună practică pentru alţi organizatori, public, presă, finanţatori.

Printre trupele care au participat la primele ediţii ale Top T se regăsesc Iris, Roşu şi Negru, Holograf, Celelalte Cuvinte, Compact, Voltaj, Cargo, Viţa de Vie, Negura Bunget, Quo Vadis, Pro Musica, Roata, Florian din Transilvania şi multe altele.

Potrivit organizatorilor, Top T a bifat numeroase premiere în peisajul muzicii rock, fiind primul festival rock postdecembrist care a promovat prin concurs tinere talente locale şi naţionale încă din 1990 şi primul festival rock promovat cu pachete promoţionale la nivel profesionist (afiş, program de sală, ecusoane personalizate etc) încă din 1994. De asemenea, festivalul de la Buzău este primul festival de rock cu o pagina web, www.topt.ro, în 1996 şi primul festival care a oferit ca premii oportunitatea debutanţilor de a înregistra un disc, intre anii 1993 şi 2000. Totodată, Top T este primul festival înregistrat „live” pe caseta audio în 1996, primul festival rock underground cu participare internaţională semnificativă şi primul festival rock despre care s-a scris o carte, în 2017.

Festivalul este organizat de Asociatia Hair Redivivus şi Fundaţia pentru Tineret Buzău în parteneriat cu Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman”, Consiliul Judeţean şi Primăria Municipiului.

loading...
error: Content is protected !!