vineri, 22 ianuarie 2021

Elevii nu mai scapă anul acesta de simulările la Evaluarea Națională și la Bacalaureat

Dacă anul trecut au fost anulate din cauza pandemiei de coronavirus, anul acesta simulările examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat vor avea loc, anunță Ministerul Educației prin intermediul unui comunicat de presă. Acestea se vor organiza în perioada martie-aprilie, pentru clasele a VIII-a și a XII-a.

De remarcat că Ministerul Educației anunță, în comunicatul de presă remis în cursul serii de joi, 7 ianua­rie, că este nevoie de „identificarea surselor de finanțare a acțiunilor remediale“. Precizarea vine după ce, într-o conferință de presă, Sorin Cîmpeanu a declarat că „recuperarea se va face doar prin devotamentul fiecărui cadru didactic”.

În comunicatul remis de Ministerul Educației în cursul serii de joi, după discuțiile cu sindicatele din învă­țământ, cu asociațiile elevilor și părinților, instituția a anunțat că s-a validat prin consens „susținerea exa­menelor naționale, cu prezență fizică, la datele planificate, pe baza unor tematici de examen adaptate/corelate cu materia predată și susținerea unor evaluări premergă­toare ­exa­menelor astfel încât să existe suficient timp pentru acțiuni remediale, focusate pe rezultatele ana­li­zelor /evaluărilor /simulă­rilor din care să rezulte nivelul cunoștințelor asimilate de către elevi“.

„Pe 15 februarie să avem toate datele pentru fiecare examen”

Potrivit Edupedu.ro, Ministerul Educației mai precizează că „sindicatele din învățământul preuniversitar au solicitat ME elaborarea unor seturi de subiecte pentru a veni în sprijinul elevilor care vor susține examenele națio­­nale”, lăsând de înțeles că subiectele simulărilor vor fi realizate de Ministerul ­Educației.

Președintele Consiliului Național al Elevilor a declarat pentru Edupedu.ro că propunerea înaintată și agreată de Ministerul Educației a fost ca „pe 15 februarie să avem toate datele pentru fiecare examen, ca simulările de Evaluare Națională și Bacalaureat 2021 să fie organizate în martie-aprilie pentru clasele a VIII-a și a XII-a, corelată cu propunerea noastră ca elevii din clasele terminale să aibă prioritate la întoarcerea la cursuri când se redeschid școlile”.

„Noi ne-am gândit că elevii care dau Bacalaureatul și Evaluarea Națională nu au avut absolut niciun contact cu simularea acestora și cu atmosfera de examen, pentru că ei nu au susținut simulările nici când erau a XI-a și a VII-a, anul trecut aceste testări fiind anulate. Pe lângă asta, e și o măsură de evaluare a nivelului cunoștințelor lor. E nevoie de acest instrument”, a explicat Rareș Voicu, președintele Consiliului Elevilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!